X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Naționala de juniori U19, în pregătiri pentru Campionatul European

2 mar. 2023,, 23:00   Sport
1817 0

Naționala de juniori U19 a Moldovei se pregătește pentru meciurile din prima etapă a calificărilor la Campionatul European U19, competiție care se va desfășura în Georgia, în perioada 15-21 noiembrie.

Primul cantonament din acest an al tricolorilor mici se desfășoară, în perioada 27 februarie – 3 martie, la centrul de la Vadul lui Vodă. Este prima acțiune a Naționalei U19 sub comanda fostului internațional moldovean Andrei Corneencov, instalat în această funcție pe 27 ianuarie. Noul selecționer este ajutat de secundul Shota Makharadze, antrenorul de portari Igor Josan și preparatorul fizic Alexei Colocolov.

„În acest cantonament am făcut cunoștință cu jucătorii, iar băieții trebuie să înțeleagă care sînt cerințele mele față de ei. Am susținut 1-2 antrenamente pe zi, iar pe 2 martie este planificat un meci bilateral. La această acțiune nu au fost convocați fotbaliști care evoluează în străinătate, ei vor fi invitați la următorul cantonament din luna aprilie. Am încredere că putem forma un grup unit, o echipă care să aibă rezultate”, a declarat Andrei Corneencov pentru FMF.md

Cantonamentul de la Vadul lui Vodă constituie o primă etapă de pregătire a Naționalei U19 pentru preliminariile Campionatului European, ediţia 2023-2024. Echipa noastră va juca în grupa a 6-a, din care mai fac parte Spania, Georgia și Cipru. Mini-turneul va avea loc în perioada 15-21 noiembrie 2023, în Georgia. În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă și selecționata de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 13 grupe. Portugalia este selecționata deja calificată direct în etapa de elită, avînd cel mai bun rating UEFA la această categorie de vîrstă. Gazda turneului final, Irlanda de Nord, este calificată direct la EURO U19 2024.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?