X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Nathan Chen, campion al SUA la patinaj artistic pentru al cincilea an consecutiv

18 ian. 2021,, 23:30   Sport
9366 0

Nathan Chen, dublu campion olimpic en titre la patinaj artistic, a cucerit pentru al cincilea an consecutiv titlul de campion al Statelor Unite, duminică seara la Las Vegas, informează AFP.


Chen, care s-a impus la capătul unui program liber pe parcursul căruia a executat patru sărituri cvadruple, este primul patinator care reuşeşte această performanţă după legendarul Dick Button, campion al Statelor Unite de şapte ori consecutiv, între 1496 şi 1952, transmite agerpres.ro.

"Este incredibil, e un titlu pe care îl preţuiesc cu adevărat. Dick a fost o sursă de inspiraţie pentru toţi patinatorii, după ce a obţinut şapte victorii consecutive, aşa că este extraordinar să pot încerca să calc pe urmele sale", declarat campionul, în vîrstă de 21 ani, pentru postul NBC.

Nathan Chen este neînvins în concursurile de patinaj artistic din 2018, cînd s-a clasat pe poziţia a cincea la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud).

Cu un total de 322,28 puncte, el s-a impus în faţa lui Vincent Zhou, clasat pe locul secund cu 291,38 puncte, şi a lui Jason Brown, ocupantul poziţiei a treia, cu 276,92 puncte

La feminin, titlu de campioană a SUA a fost cîştigat de Bradie Tennell, în timp ce Madison Hubbell şi Zachary Donohue au cucerit a treia lor coroană la dans pe gheaţă.

Ediţia din acest an a Campionatelor Statelor Unite la patinaj artistic s-a desfăşurat cu porţile închise, la Orleans Arena din Las Vegas.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?