Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Natalia Gavrilița: Cei pe care îi premiem astăzi-promotori ai stilului de viață sănătos și activ

22 dec. 2022,, 18:15   Sport
3180 0

Cei mai buni sportivi din țara noastră și antrenorii acestora au fost premiați, astăzi, de către prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, la Gala Sportului 2022. În acest an, au fost obținute 433 de medalii la o serie de competiții olimpice și neolimpice, la diverse categorii de vîrstă, ceea ce este un rezultat record pentru Republica Moldova.

De asemenea, pentru prima dată în istoria țării, două persoane s-au clasat pe primul loc în ratingul mondial: Anastasia Nichita, la lupte feminine, și Serghei Tarnovschi, la Caiac-Canoe.

Șefa Executivului a menționat că 2022 a fost anul reușitelor pentru sportul din Republica Moldova, iar printre sportivii premiați se numără mulți tineri ambițioși, care sînt la început de carieră. Deasemenea, prim-ministra a apreciat rezultatele obținute de 15 sportive și sportivi paralimpici, accentuînd că statul este obligat să asigure tuturor cetățenilor posibilitatea să participe plenar la viața sportivă și să demonstreze că niciun obstacol nu rămîne nedepășit, dacă există voință și perseverență.

„Cei pe care îi premiem, astăzi, sînt nu doar performeri, ci și repere pentru generația lor, adevărați promotori ai stilului de viață sănătos și activ. sînteți viitorul sportului din Republica Moldova și întreaga societate se uită la voi cu admirație, optimism și speranță. În același timp, aș dori să menționez și rolul extrem de important al antrenorilor. Mă bazez pe dumneavoastră să pregătiți noi și noi generații de sportivi care să ne facă mîndri atunci cînd imnul nostru național răsună pe arenele de sport de pe întreg mapamondul”, a spus Natalia Gavrilița.


Șefa Executivului s-a referit și la condițiile dificile în care se pregătesc sportivii din Republica Moldova. Cu toate acestea, în anul 2023, vor fi dublate bursele pentru sportivii de performanță, răsplătind mai substanțial realizările campionilor. Totodată, în cîteva zile, vor începe evenimentele sportive la Arena Națională - un edificiu care poate găzdui federațiile de sport. „Discutăm și despre realizarea unor alte proiecte mari de infrastructură sportivă și, în pofida constrîngerilor financiare, vom continua să investim în sport”, a subliniat prim-ministra.

În cadrul evenimentului „Gala Sportului 2022”, 66 de sportivi, 2 antrenori, trei echipe, trei federații și trei jurnaliști sportivi au fost nominalizați în 11 categorii, printre care „Cei mai buni tineri sportivi ai anului 2022”, „Revelația anului 2022”, „Sportivii paralimpici 2022”.

Cu o diplomă de excelență s-a ales și Alexandru Paraschiv.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?