Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Lia Belibova, una dintre cele mai promițătoare tinere tenismene din Moldova

8 ian. 2022,, 12:30   Sport
3586 0

Lia Belibova este una dintre cele mai promițătoare tinere tenismene din Moldova. La doar 12 ani, ea face ravagii la turnee internaționale.

Discipola Școlii Sportive Republicane Specializate de Tenis din Chișinău afirmă că și-a încercat forțele în volei, fotbal, înot și break dance, dar a ales să facă carieră în tenis și este foarte mulțumită de această decizie, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

„La început nu înțelegeam ce-i asta tenis, dar apoi, pe la 5-6 ani, a început să-mi placă la nebunie”, a menţionat Lia Belibova.

Primii antrenori ai Liei Belibova au știut de la bun început că ea are talent pentru a deveni o tenismenă de top.


„Îmi amintesc cum a venit la primul antrenament, micuță. A venit cu fratele ei. El a plecat apoi la fotbal, iar ea a rămas, pentru că i-a plăcut. A avut o grupă puternică, în care au fost multe talente. Au crescut împreună. Se antrenau puțin, cîte o oră și jumătate pe zi, dar duminica nu puteam să-i alung. Iubeau să joace”, a declarat Tamara Semichina, antrenor.

„Acum doi ani, am plecat cu ea la Campionatul European, unde ea a fost una dintre cele mai mici jucătoare, dar a dat dovadă de caracter. A întîlnit adversari mai mari, dar a jucat mai bine decît ei”, a precizat Iurie Gorban, antrenor.

În acest an, Lia Belibova a cîștigat două turnee Tennis Europe, în Turcia și Cehia, iar recent a cucerit trofeul la competiția Junior Orange Bowl, din Statele Unite ale Americii. Lia a devenit prima tenismenă din Moldova care triumfă la turneul prestigios, la care au evoluat în trecut Andre Agassi, Jimmy Connors, Maria Șarapova sau Caroline Wozniacki.

„Într-adevăr a fost foarte greu să cîștig turneul, deoarece partidele au fost lungi și extenuante”, a spus Lia Belibova.

Lia Belibova urmărește partidele vedetelor tenisului mondial, dar își crează propriul stil de joc: „Lovitura mea preferată e backhand-ul. Îmi place, pentru că mingea zboară foarte bine după un backhand. Îmi creez mai multe unghiuri pentru lovituri”.

Lia are doi idoli în tenis: Rafael Nadal și Marin Cilic, însă croatul este favoritul ei numărul unu: „Mă antrenez la Istanbul, la antrenorul care îl pregătește și pe Marin Cilic. L-am văzut în acțiune și îmi place cum joacă”.

În anul 2022, Lia Belibova va continua să participe la turnee internaționale. Tînăra tenismenă vrea să muncească pentru ca într-o bună zi să-și realizeze cel mai mare vis, primul loc în clasamentul mondial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?