X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Mircea Lucescu a cîştigat primul trofeu cu Dinamo Kiev

26 aug. 2020,, 12:45   Sport
2235 0

Mircea Lucescu a obținut marți primul trofeu din mandatul de antrenor la Dinamo Kiev. A cîștigat Supercupa Ucrainei după o victorie în fața fostei sale echipe, Șahtior, scor 3-1.

O dovadă clară că antrenorul român este pregătit să întrerupă dominația rivalei, pe care chiar el a început-o în lungul mandat de la Donețk. Lucescu rămîne contestat de ultrașii lui Dinamo Kiev, dar acest rezultat îi cîștigă timp în tentativa de a le obține încrederea, scrie timpul.md.

Mircea Lucescu, la al 22-lea trofeu în Ucraina și primul ca antrenor al lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a cîștigat și la debutul său la Dinamo Kiev, în prima etapă, în fața celor de la Olimpic Donețk, scor 4-1. Iar meciul contra lui Șahtior a fost dominat categoric de echipa sa. Carlos de Pena a deschis scorul în minutul 20, cu o lovitură de cap plasată direct în vinclu. Gerson Rodriguez a mărit avantajul formației pregătite de Mircea Lucescu, după o acțiune individuală de excepție, terminată cu un lob peste portarul advers.

Junior Moraes, fost jucător la Gloria Bistrița, a fost omul care a readus speranțele pentru formația din Donețk. A marcat în minutul 37 al partidei. Șahtior a căutat egalarea în repriza secundă, dar a fost surrpinsă pe contraatac de Fran Sol. Ibericul a înscris pentru 3-1 și a stabilit scorul final. După abia două meciuri la Dinamo Kiev, Mircea LucescPentru Dinamo Kiev urmează acum aproape trei săptămîni de pauză. Următoarea partidă oficială a echipei pregătite de Mircea Lucescu va fi pe 12 septembrie, în fața celor de la Desna, pe propriul teren. Pe Șahtior o va mai înfrunta pe 7 noiembrie, tot la Kiev.


Este al 22-lea pentru antrenorul român obținut în Ucraina. Primele 21 au fost cîștigate chiar cu Șahtior. Dinamo o depășește pe adversara din finala de marți la numărul de supercupe cîștigate. 9 trofee pentru formația din Kiev și doar 8 pentru „mineri”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?