Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe legendarul Pelé

4 ian. 2023,, 09:30   Sport
2510 0

Legenda fotbalului brazilian Pelé a fost condus pe ultimul drum marţi, după o procesiune funerară pe străzile din Santos, în statul Sao Paulo, urmînd să fie înmormîntat într-un cimitir vertical cu vedere spre teren.

Sicriul legendei braziliene a fost transportat de pe stadionul lui Santos la un cimitir vertical, cu vedere spre teren, la cinci zile după ce Pele a murit din cauza cancerului de colon, la vîrsta de 82 de ani, transmite mediafax.ro.

Legenda fotbalului brazilian Pelé a avut parte de o procesiune la care au participat mii de oameni, pe străzile din Santos, în statul Sao Paulo.

Pelé, considerat de mulţi drept cel mai mare fotbalist din toate timpurile, a murit de cancer la colon pe 29 decembrie, la vîrsta de 82 de ani, El a fost depus pe stadionul din Santos de luni pînă marţi după-amiază (3 ianuarie). Mii de localnici au venit să îi ofere ultimul omagiu, iar printre cei care i-au adus un omagiu s-a numărat şi noul preşedinte brazilian Lula.

Fostul atacant şi triplu cîştigător al Cupei Mondiale, al cărui nume complet era Edson Arantes do Nascimento, a fost apoi transportat printr-o procesiune la cimitirul vertical Memorial Necropole Ecumenica, unde a fost înmormîntat la etajul nouă, cu vedere spre terenul de joc al stadionului Urbano Caldeira din Santos.


Pe drum, sicriul lui Pelé a trecut prin faţa casei mamei sale, Celeste, în vîrstă de 100 de ani, înainte de o înmormîntare privată la cimitir.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?