X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1341

Mii de militari vor fi mobilizaţi pentru JO 2024 de la Paris

25 noi. 2023,, 06:00   Sport
1559 0

Aproximativ 15.000 de militari vor fi mobilizaţi pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din vara anului 2024 (26 iulie-11 august), dintre care 10.000 vor fi dislocaţi în regiunea capitalei Franţei, a anunţat joi guvernatorul militar al Parisului.


"Armatele, în această etapă, cu 250 de zile înainte de scadenţă, se pregătesc să angajeze aproximativ 15.000 de soldaţi la nivel naţional, dintre care aproape 10.000 vor fi dislocaţi în Ile-de-France", a declarat generalul Christophe Abad în cursul unei conferinţe de presă la Ministerul Forţelor Armate, transmite agerpres

Cifrele anunţate nu ţin însă cont de posibile deficienţe din partea securităţii private, sector de activitate ale cărui dificultăţi generează temeri în rîndul responsabililor Comitetului de organizare (COJO) şi autorităţilor că nu vor putea strînge suficienţi agenţi privaţi.

"Aceste efective răspund capacităţii armatelor de a răspunde nevoilor, aşa cum ne-au fost exprimate în acest stadiu", a spus generalul Abad. "Asta nu înseamnă că în următoarele 250 de zile nu vor mai fi alte misiuni, probleme de securitate privată sau nu", a adăugat el.

Numai pentru securitatea siturilor de competiţie, aflată în responsabilitatea organizatorilor JO, sunt necesari între 17.000 şi 22.000 de agenţi de securitate.

Bruno Le Ray, directorul securităţii JO din cadrul comitetului de organizare, a asigurat joi dimineaţă că au fost selectate deja 37 de companii private de securitate, pentru 138 de loturi din cele 200 pe care COJO le va atribui.

Un al patrulea val de selecţii tocmai a fost lansat, în special pentru pieţe pentru a securiza ceremonia de deschidere din 26 iulie, pe fluviul Sena, o "problemă complicată", pentru care apelurile au fost reîmpărţite în loturi mai mici.

Statul francez, garant al securităţii în jurul siturilor şi pe drumurile publice, a explicat mereu că aşteaptă încheierea apelurilor de oferte ale securităţii private, pentru a putea calibra o eventuală utilizare a armatei.

Ministrul Sportului şi Jocurilor Olimpice, Amelie Oudea-Castera, s-a referit recent la "începutul anului 2024" pe această temă. Guvernatorul militar al Pariului a vorbit joi despre "orizontul de la sfîrşitul lunii ianuarie 2024".

1
3
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?