X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Meciuri trucate în fotbalul moldovenesc: Ce pedepse au primit jucătorii

7 aug. 2020,, 16:02   Sport
2111 0

Federația Moldovenească de Fotbal a avertizat cluburile CSF Speranța și FC Florești și a sancționat cîțiva jucători, după ce s-a constatat, conform rapoartelor oficiale, inclusiv video că un meci fusese trucat.

Conform rapoartelor oficiale prezentate de UEFA, inclusiv UEFA-BFDS (SPORTRADAR), privind organizarea meciurilor trucate (match-fixing) și participarea la jocurile caselor de pariuri, Comitetul de Etică al FMF a constatat încălcarea prevederilor Statutelor FMF, UEFA, FIFA, a Regulamentelor FIFA, UEFA, FMF: Codul de Etică al FMF, Codul Disciplinar FMF ce țin de integritatea meciurilor și competițiilor sportive precum și de influențarea ilegală a rezultatelor meciurilor, de către jucătorii echipei CSF Speranța: Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei, Bolun Mihail, scrie unimedia.info.

Astfel, Federația Moldovenească de Fotbal a interzis desfășurarea a orice tip de activitate fotbalistică pentru o perioadă de 1 an pentru jucătorii CSF Speranța Oleksandr Nasonov, Guiganov Matvei și Bolun Mihail. De asemenea, aceștia au acces interzis pe orice stadion din R. Moldova, iar clubul de fotbal din care fac parte a fost avertizat că în cazul recidivei, vor fi aplicate sancțiuni mai aspre, conform prevederilor Codului Disciplinar.

Totodată, Comitetul de Etică al FMF a avertizat și clubul FC Florești, că în cazul recidivei vor fi aplicate sancțiuni mai aspre.

Hotărîrea a intrat în vigoare la data de 05 august 2020 și poate fi atacată cu apel la Comitetul de Apel al FMF.


În context, Federația Moldovenească de Fotbal vine cu un apel către comunitatea fotbalistică din țară, dar și către organele de drept, solicitnd susținere împotriva acțiunilor de corupție legate de meciurile aranjate și pariurile ilegale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?