Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Manchester City a cucerit Cupa Ligii engleze pentru al patrulea an consecutiv

26 apr. 2021,, 16:00   Sport
2550 0

Echipa Manchester City a cucerit pentru al patrulea an consecutiv Cupa Ligii engleze de fotbal, învingînd la limită, cu scorul de 1-0, formaţia Tottenham Hotspur, duminică seara, în finala disputată pe stadionul Wembley din Londra, în faţa a 8.000 de spectatori.

Pentru prima oară după 13 luni, de la debutul pandemiei de coronavirus, un meci de fotbal din Anglia s-a disputat în faţa fanilor ambelor echipe angrenate în jocul respectiv, chiar dacă numărul acestora a fost limitat, subliniază presa britanică.

Internaţionalul francez Aymeric Laporte a marcat unicul gol al întîlnirii, în minutul 82, ofeindu-le "cetăţenilor" ocazia să-şi treacă în palmares primul trofeu al sezonului.

Acest succes îi permite lui Manchester City să egaleze două recorduri ale rivalei FC Liverpool: cel al numărului lui de succese consecutive (4), precum şi cel al numărului de trofee în această competiţie (8).

La opt zile după ce a fost învinsă de Chelsea Londra (0-1) în semifinalele Cupei Angliei, o înfrîngere care i-a spulberat visul de a realiza cvadrupla în acest sezon, Manchester City a trecut peste această dezamăgire cu o victorie pe deplin meritată în faţa lui Tottenham.

Acesta a fost al 29-lea meci fără gol primit pentru Manchester City din cele 53 disputate de la debutul acestui sezon de elevii antrenorului Pep Guardiola, care sînt calificaţi în semifinalele actualei ediţii a Ligii Campionilor şi au deja amanetat titlul de campioană a Angliei.

Pep Guardiola, care le-a pregătit anterior pe FC Barcelona şi Bayern Munchen, a cucerit cu această ocazie al 30-lea trofeu din cariera sa de antrenor şi al nouălea de la sosirea sa la gruparea din Premier League.

În finala de pe Wembley au evoluat formaţiile:

Manchester City: Steffen - Walker, Laporte, Ruben Dias, Cancelo - Gundogan, Fernandinho (Rodri, 84), De Bruyne (Bernardo Silva, 87) - Foden, Sterling, Mahrez.

Tottenham Hotspur: Lloris - Aurier (Bergwijn, 90), Dier, Alderweireld, Reguilon - Lo Celso (Sissoko, 67), Hojbjerg (Alli, 84), Winks - Son, Kane, Lucas Moura (Bale, 67).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?