Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Lucrările de renovare a bazinului „Dinamo” sînt în toi: Cînd ar putea fi dat în exploatare complexul

22 feb. 2020,, 14:10   Sport
3840 0

Lucrările de renovare a bazinului Dinamo din capitală au fost realizate în proporție de 60 la sută, iar complexul ar putea deveni funcțional pînă la sfîrșitul acestui an, a comunicat pentru Noi.md șeful Clubului sportiv central Dinamo, Ion Bucur.

Noul complex sportiv, care promite a fi un adevărat punct de atracție pentru sportivi, este format din două piscine în aer liber – una pentru adulți cu o lungime de 25 de metri și alta pentru copii, cu o lungime de 15 metri.

„Bazinul se renovează, lucrările au fost efectuate în proporție de 60 la sută. O să ne străduim să finalizăm lucrările pînă la sfîrșitul anului. Acest complex este unul deosebit de important pentru clubul Dinamo. Acolo sînt și săli polivalente, încăperi suplimentare”, a relatat Bucur.

Conform proiectului, după renovare, bazinul mare, care are lungimea de 25 de metri și lățimea de 14 metri, va dispune de șase piste pentru înotători. Lucrările se fac în conformitate cu rigorile și standardele Federației Internaționale pentru Natație, fapt care va permite organizarea pe viitor a unor competiții sportive naționale și regionale, spun autoritățile.

„Totul a fost modificat, renovat, deci va fi un complex modern atît pentru colaboratorii MAI, cît și pentru cetățeni. Aveam și anterior foarte mulți vizitatori, dar era într-o stare deplorabilă acest bazin. E un lucru bun că s-au găsit resurse pentru renovare”, a adăugat Ion Bucur.


Menționăm că bazinul Dinamo a intrat în reconstrucție pentru prima dată după 40 de ani. Lucrările sînt efectuate în cadrul unui proiect implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și din resursele financiare oferite de Ministerul Afacerilor Interne. Bugetul pentru reconstrucție se cifrează la 712.000 de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?