Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Liderii Mișcărilor Olimpice din Europa s-au reunit la Istanbul

8 oct. 2023,, 12:15   Sport
2262 0

Liderii Mișcărilor Olimpice din Europa s-au reunit la Istanbul pentru cea de-a 52-a Adunare Generală a Comitetelor Olimpice Europene (EOC), la care participă peste 300 de reprezentanți ai comunității olimpice de pe continent. Din partea Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova sînt prezenți președintele, Nicolae Juravschi și secretarul general, Cristina Vasilianov.

Cu mai puțin de un an înaintea viitoarelor Jocuri Olimpice de la Paris, Comitetele Naționale Olimpice Europene, viitoarele Comitete de Organizare pentru Jocurile Olimpice de vară Paris 2024 și Jocurilor Olimpice de iarnă Milano Cortina 2026 s-au reunit în Turcia pentru a reflecta asupra succeselor din 2023 și pentru a analiza care sînt cele mai bune soluții pentru ca aceste două competiții majore să fie în avantajul tuturor, notează Noi.md.

Anul 2023 este unul dintre cei mai aglomerați ani din istoria EOC, cu a treia ediție a Jocurilor Europene, un Festival Olimpic al Tineretului European de iarnă și vară și o ediție a Jocurilor Statelor Mici ale Europei.

Prima zi a Adunării Generale a fost dedicată rapoartelor EOC. Asociația Comitetelor Naționale Olimpice pun un accent pe cele două ediții ale Festivalului Olimpic de Tineret European, organizate în 2023, dar și pe cele două programate ce urmează să aibă loc în 2025.

0
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?