X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Leo Messi semnează cu Inter Miami

8 iun. 2023,, 07:41   Sport
3903 0

Deși Lionel Messi (35 de ani) a decis la începutul săptămînii că va semna cu Barcelona, superstarul argentinian s-a răzgîndit pe ultima sută de metri.

La Liga aprobase recent studiul de fezabilitate al Barcelonei pentru sezonul 2023/2024, ceea ce înseamnă că formația catalană a ajuns pe linia de plutire din punct de vedere al plafonului salarial, însă a fost insuficient pentru ca Messi să fie convins, scrie noi.md cu referire la digisport.ro.

Potrivit primelor informații apărute în presa spaniolă, apropiații lui Messi au preferat oferta celor de la Inter Miami, mult superioară din punct de vedere financiar (n.r. salariu net anual de 500 de milioane de euro, față de cele 13 oferite de Barcelona).

Însă, decisiv a fost faptul că Messi nu a avut încredere în capacitatea Barcelonei de a elibera în continuare un procent suficient de mare din masa salarială, astfel că și-a dat acordul să semneze cu Inter Miami.

Pentru ca plafonul impus de La Liga (n.r. maximum 70% din veniturile încasate de club) să nu fie depășit din nou după transferul lui Messi, Barcelona ar mai fi trebuit să renunțe la „nume grele”, în contextul în care i-a cedat deja pe Jordi Alba, Sergio Busquets, Antoine Griezmann și Gerard Pique.


Majoritatea publicațiilor străine, printre care BBC sau Marca, au anunțat că decizia lui Messi este finală. Barcelona a pierdut cursa pentru semnătura sa pe ultima sută de metri, în timp ce Inter Miami este acum așteptată să facă anunțul oficial, după ce „Puricele” va pune pixul pe foaie.

Informația a fost confirmată și pe Instagram de către jurnalistul Fabrizio Romano, cunoscut pentru acuratețea sa legată de transferuri. Conform italianului, mutarea este finalizată în proporție de 100%.

În cazul în care Messi își dorește neapărat să joace din nou la Barcelona, Inter Miami e dispusă să îl împrumute pe Messi pe Camp Nou, pentru ca din vara lui 2024 să evolueze în MLS. Totuși, încă nu s-a luat o decizie în acest sens. Inter Miami și-a unit forțele cu MLS pentru a-l convinge pe Leo Messi să se răzgîndească
Potrivit presei britanice, echipa patronată de David Beckham și-a unit în ultimele ore forțele cu MLS (n.r. campionatul Statelor Unite ale Americii) și i-a făcut lui Messi o propunere greu de refuzat.

Pe lîngă contractul propriu-zis, americanii s-au arătat dispuși să îi cedeze lui Messi un procent din suma oferită anual de sponsorii principali ai campionatului, Apple și Adidas, două dintre cele mai mari branduri de pe glob.

Acest lucru i-ar aduce, combinat cu salariul, un venit anual de aproximativ 500 de milioane de euro. Deși tatăl lui Messi s-a întîlnit recent cu președintele Barcelonei, cursa a fost, în cele din urmă, cîștigată de americani, mult mai potenți din punct de vedere financiar.

3
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?