COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+43)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6244(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2820
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7298

Leo Messi ezită să semneze noul contract cu Barcelona și studiază și alte oferte. Cît i-au pus pe masă catalanii

24 iun. 01:00   Sport
1032 0

Starul Lionel Messi, care va împlini joi 34 de ani, nu a ajuns încă la un acord cu FC Barcelona în privinţa viitorului său pe Camp Nou, în condiţiile în care actualul contract al fotbalistului argentinian expiră peste o săptămînă, scrie presa spaniolă.

Leo Messi nu a ajuns în acord cu Barcelona

Messi se află în prezent în Brazilia, unde participă la Copa America alături de selecţionata ţării sale, iar anturajul său consideră că este destul de complicat ca el să-şi pună semnătura pe un nou acord cu Barca înainte de 30 iunie, cînd va deveni jucător liber, aşa cum doresc responsabilii clubului catalan.

Conform cotidianului Marca, conducerea Barcelonei doreşte ca Messi să evolueze încă doi ani în tricoul "blaugrana", cu un salariu brut de 50 de milioane de euro pe sezon (aproximativ jumătate din cît cîştigă în prezent), iar apoi să fie legat încă 10 ani de clubul catalan în calitate de ambasador, putînd să participe în paralel la alte turnee, cum ar fi Liga nord-americană (MLS). În această etapă, în care va fi ambasador al clubului, Messi ar urma să încaseze un salariu de 10 milioane euro pe an.

Însă răspunsul lui Messi întîrzie, ceea ce provoacă o mare îngrijorare în cadrul clubului, care depinde de argentinian în multe feluri. Messi reprezintă o resursă de neegalat nu doar în plan sportiv, datorită performanţelor sale pe gazon, dar şi din punct de vedere financiar, generînd circa o treime din veniturile clubului, estimate la aproximativ 650 milioane euro.


Prezenţa sa este, de exemplu, esenţială în semnarea contractelor de sponsorizare sau în veniturile din marketing, 8 din 10 tricouri în culorile Barcelonei vîndute în prezent avînd pe spate numele atacantului argentinian. În plus, costul emoţional pe care îl implică pentru fanii Barcelonei este nepreţuit, adaugă Marca.

Leo Messi studiază și alte oferte

Hai în Digi Online să vezi care sînt cele mai periculoase animale din lume, cine știe pe unde o să călătorești. Azi de la 20:00, numai pe Digi Animal World!

Pe de altă parte, coditianul Mundo Deportivo scrie că Messi studiază şi alte oferte, deşi el se înţelege foarte bine cu preşedintele Joan Laporta.

Conform propunerii primite de la gruparea catalană, Messi ar urma să mai joace pe Camp Nou pînă în 2023, urmînd ca apoi să plece în SUA, la Inter Miami.

Lionel Messi, sextuplu cîştigător al Balonului de Aur, şi-a petrecut întreaga carieră la FC Barcelona, dar nu şi-a ascuns dorinţa de a juca într-o zi în MLS. ''Dintotdeauna am visat să pot trăi în Statele Unite şi să experimentez liga lor de fotbal'', a mărturisit Messi într-un interviu acordat la sfîrşitul anului trecut postului de televiziune La Sexta.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽