Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Leo Messi, desemnat de FIFA cel mai bun jucător al planetei în 2022

28 feb. 2023,, 11:30   Sport
2389 0

Gala Premiilor FIFA 2022 s-a încheiat luni seara cu desemnarea lui Lionel Messi cel mai bun fotbalist al lumii în 2022. Aşa cum era de aşteptat, alături de el, printre laureaţi s-a aflat şi Lionel Scaloni, cel mai bun tehnician, şi Emiliano Martinez, cel mai bun portar.

La concurenţă cu francezii Karim Benzema şi Kylian Mbappe, Messi a cîştigat detaşat, în special datorită obţinerii în luna decembrie a titlului de campion mondial la ediţia din Qatar 2022. Argentinianul nu a avut cel mai bun sezon la echipa de club, însă a profitat de probabil ultima şansă din carieră pentru a cîştiga trofeul şi a readuce titlul mondial în Argentina, după 30 de ani.

Alături de Messi, alţi doi campioni mondiali au fost vedetele serii, Lionel Scaloni cîştigînd trofeul de cel mai bun tehnician, în timp ce Emiliano Martinez a fost desemnat cel mai bun portar din lume în 2022.

Totodată, fanii echipei naţionale a Argentinei au primit premiul rezervat celor mai înflăcăraţi suporteri, acesta fiind preluat de celebrul Tula Bombo, ajuns la vîrsta de 82 de ani. Acesta a participat la fiecare Cupa Mondială, de la Germania de Vest 1974 pînă la Qatar 2022, cîntă la o tobă pe care i-a dăruit-o fostul preşedinte Juan Domingo Peron.

Tobă pe care a adus-o cu el şi pe scena galei, unde a şi încîntat asisenţa cu un cîntec al galeriei argentiniene. Categoria cea mai bună jucătoare de fotbal din lume în 2022 a fost cîştigată de spaniola Alexia Putellas.


Gala Premiilor FIFA, organizată luni seara la Paris, a fost prilej şi pentru anunţarea echipelor ideale din fotbalul feminin şi masculin, pentru 2022. Astfel, în 2022, echipa ideală din fotbalul feminin are următoarea componenţă: Christiane Endler – Lucy Bronze, Mapi Leon, Leah Wiliamson, Wendie Renard – Alexia Putellas, Keira Walsh, Lena Oberdorf – Alex Morgan, Sam Kerr, Beth Mead. Interesant de remarcat formula de joc a echipei ideale din fotbalul masculin, unde pentru a face loc pentru nu mai puţin decît 4 atacanţi, linia de fundaşi şi de mijlocaşi a avut doar cîte 3 componenţi. Unsprezecele ideal din fotbalul masculin în 2022: Thibaut Courtois – Achraf Hakimi, Virgil van Dijk, Joao Cancelo – Kevin De Bruyne, Luka Modric, Casemiro – Lionel Messi, Kylian Mbappe, Karim Benzema, Erling Haaland.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?