COVID-19 în MOLDOVA

Legendarul Myke Tyson va reveni în ringul de box

Legendarul Myke Tyson va reveni în ringul de box

Americanul Mike Tyson, una din legendele boxului, fost campion mondial la categoria grea, a anunţat că va reveni în ring la 54 de ani pentru un meci demonstrativ împotriva compatriotului său Roy Jones Jr, care este cu trei ani mai tînăr, pe 12 septembrie, la Los Angeles.

Mike Tyson, care difuzează de mai multe luni pe reţelele de socializare înregistrări foarte impresionante ale sesiunilor sale de antrenament, nu a mai boxat de 15 ani, de cînd a fost învins de puţin cunoscutul Kevin McBride, într-un meci în care a lăsat o imagine proastă, notează AFP, citează Agerpres.

Meciul dintre Tyson şi Roy Jones Jr. va avea opt reprize, potrivit ESPN. Duelul va avea loc la Dignity Health Sports Park din oraşul Carson (California), într-o sală ce poate primi 27.000 de spectatori. Ţinînd cont de răspîndirea galopantă a coronavirusului, este posibil ca meciul să se desfăşoare cu porţile închise.


Tyson are în cariera sa un bilanţ de 50 de victorii şi 6 înfrîngeri. Jones Jr. (66 de victorii şi 9 înfrîngeri) nu a mai boxat din 2018.

În luna mai, Tyson a negat că rivalul său Evander Holyfield îi va fi adversar la revenirea în ring pentru un meci demonstrativ. Tyson a explicat atunci că unicul scop al revenirii sale este strîngerea de bani pentru acţiuni caritabile.

Tyson a fost primul campion mondial al greilor care a deţinut titlurile WBA, WBC şi IBF. Americanul a devenit cel mai tînăr campion mondial al greilor prin victoria reuşită în faţa lui Trevor Berbick, în 1986, la vîrsta de 20 de ani. El calcă pe urmele compatriotului său Floyd Mayweather Jr şi ale filipinezului Manny Pacquiao, care au renunţat la retragere pentru meciuri demonstrative.

Jones Jr a fost campion mondial la patru categorii între 1993 şi 2004, la început la categoriile mijlocie şi supermijlocie, apoi la semigrea, pentru a cîştiga în fine centura WBA a greilor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load