X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Jocurile Olimpice a fost înregistrat primul caz de dopaj

13 feb. 2018,, 09:35   Sport
2752 0

Patinatorul de viteză japonez Kei Saito, specialist în short-track, este primul caz oficial de dopaj din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă ediţia 2018, a anunţat marţi, la PyeongChang, Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), sesizat în acest caz, informează AFP.

"Kei Saito a fost depistat pozitiv la acetalozamidă, un produs diuretic considerat drept mascant, cu ocazia unui control în afara competiţiei", precizează TAS, indicînd totodată că sportivul a acceptat să fie "suspendat provizoriu" şi a părăsit satul olimpic.

Saito, în vîrstă de 21 ani, urma să fie rezervă în ştafeta masculină de 5.000 m, programată marţi. El este primul japonez depistat pozitiv în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă.

"Niciunul dintre rezultatele înregistrate în cursul Jocurilor nu a fost afectat", adaugă TAS în comunicatul său.

Comitetul naţional olimpic japonez (Joc), care nu a reacţionat încă în mod oficial în acest caz, urmează să organizeze o conferinţă de presă, marţi la prînz, la PyeongChang.

În cursul JO 2018, controalele antidoping sînt coordonate de Autoritatea independentă de teste antidoping (ITA), o nouă structură condusă de fostul ministru francez al Sportului Valerie Fourneyron.

În timpul competiţiei din Coreea de Sud, cazurile pozitive intră sub jurisdicţia Tribunalului de Arbitraj pentru Sport, căruia îi sînt transmise în mod direct.

TAS are în mod obişnuit sediul la Lausanne, în Elveţia, însă a fost relocat la PyeongChang cu ocazia JO 2018.

Este pentru a doua oară în istorie cînd instanţa sportivă este relocată astfel, după Olimpiada de vară de la Rio, din anul 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?