X 
Cutremure stiri: 506

La doar 14 ani a alergat 42 de kilometri la maratonul din Chișinău

29 sep. 15:00   Sport
7 ore in urma 3147 0

Cu zece ani în urmă, Mihail Voloșin, în vîrstă de 4 ani, a trecut linia de sosire a primului Maraton din Chișinău pe umerii tatălui său. Iar la ediția aniversară a Chișinău Marathon a cucerit singur cei 42 de kilometri, devenind cel mai tînăr alergător din Moldova.

În acești 10 ani, Chisinau Marathon a crescut și s-a dezvoltat, ajutînd un număr imens de oameni din țara noastră să se îndrăgostească de sport și devenind un eveniment sportiv internațional grandios, relatează point.

Pentru Mișa, acești 10 ani, de asemenea, au fost o perioadă de creștere și realizări. A participat la primul său maraton mai mult simbolic, dar curînd a început să se antreneze împreună cu tatăl său, antreprenorul Dmitri Voloșin.


Dmitri este un maratonist cu experiență, Ironman. Maratonul internațional a apărut la Chișinău datorită entuziasmului său. Pentru Mihail, tatăl său a devenit un exemplu și, ce e mai important - un prieten, o sursă de sprijin și un partener de antrenament. Pentru băiat, sportul a devenit o parte importantă a vieții sale și a învățat să nu renunțe în fața greutăților.

În 10 ani, Mihail Voloșin a reușit să participe la diverse curse, inclusiv la unele dificile precum cunoscuta ștafetă ultramaraton Rubicon. El s-a testat și în alte discipline - aquatlon, triatlon, înot. Antrenamentul regulat și participarea la competiții i-au întărit caracterul și l-au pregătit pentru principala provocare - maratonul.

La ediția aniversară a Chisinau Marathon, atletul Mihail Voloșin, în vîrstă de 14 ani, și-a înplinit visul și a acceptat provocarea pentru distanța principală. El a reușit să-și depășească limitele fizice și morale și a devenit cel mai tînăr alergător care a ajuns la linia de sosire pe distanța de 42,195 km a maratonului din Chișinău. Exemplul său este o motivație excelentă pentru cei care visează să cucerească noi culmi.

După linia de sosire, Dmitri și Mihail au recreat fotografia de acum 10 ani: tatăl și-a luat din nou fiul pe umeri înainte de linia de sosire, însă în această fotografie sînt deja doi atleți care au cucerit maratonul.

21
1
1
6
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав