X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

La Chișinău va avea loc un campionat al boxerilor profesioniști (VIDEO)

15 oct. 2014,, 17:00   Sport
5948 0

Foto: noi.md

Pe 13-14 noiembrie, la Chișinău va avea loc primul campionat de box printre profesioniști. Informația a fost comunicată în cadrul unei conferințe de presă de către președintele Asociației Naționale a Boxului Profesionist din Moldova, Vitalie Rîmari, informează NOI.md.

Potrivit sursei citate, datorită amatorilor acestui sport și susținerii serioase din partea Ministerului Tineretului și Sportului, în vara anului curent Asociația Europeană a Boxului Profesionist a înregistrat asociația moldovenească, care va putea organiza competiții proprii, participa la competițiile internaționale și elibera licențe de participare sportivilor.

„Dorim ca băieții moldoveni care visează să devină cosmonauți, privind și admirînd acest sport spectaculos, să-și dorească o carieră de boxer”, a declarat Rîmari.

Boxeri profesioniști există și în Moldova. Este vorba de dublul deținător al Cupei Eurosport după versiunea Uniunii Europene de Box Constantin Bejenaru, care la New York este pregătit de antrenorul renumitului Michel Tyson, de Denis Titomir care locuiește și se antrenează în Hamburg (Germania) și de Vitalie Mîrza (România).

Campionatul va fi organizat în parteneriat cu Fondul Internațional pentru Susținerea Veteranilor și Invalizilor Sportului (IFAVIS), al cărui fondator și președinte este Grigore Karamalak.

Președintele Asociației Naționale a Boxului Profesionist din Moldova a precizat că în Moldova activează Federația de Box, condusă de președintele holdingului „DAAC-Hermes” SA, Vasile Chirtoca.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?