Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Chișinău, liceenii au jucat alături de vedetele fotbalului mondial

22 sep. 2021,, 13:45   Sport
3236 0

Legendarii fotbaliști Luis Figo, Davor Suker, Maxwell Scherrer, Robbie Keane, Nadine Kessler, Președintele Federației Europene de Fotbal, Alexander Ceferin, Ambasadorul Fotbalului UEFA, Zvonimir Boban, dar și alții, sînt la Chișinău!

După cum a spus primarul general al Capitalei, Ion Ceban, unii din cei mai renumiți fotbaliști au jucat cu elevii de la Liceul „ Nicolai Gogol” pe terenul nou renovat de Primăria Chișinău în colaborare cu FMF.

Vedetele fotbalului mondial susțin și s-au arătat impresionați de proiectele realizate de Primăria Chișinău împreună cu Federația Moldovenească de Fotbal și anume „Fotbal în Școli”.

”Din anul 2020, am început lucrările de reabilitare a terenurilor de fotbal în 6 instituții preuniversitare din municipiul Chișinău, pentru aceste obiective Primăria a cheltuit în jur de 7 milioane de lei, iar FMF ne ajută cu amenajarea covorului la aceste stadioane. Este un exemplu când prin eforturi comune reușim să facem lucruri importante pentru municipalitate”, a menționat primarul general.

Astfel de terenuri de fotbal sunt amenajate în 6 instituții educaționale din capitală: IPLT ,,Mihai Viteazul”; IPLT ,,Liviu Deleanu"; IPLT ,,George Călinescu”; IPLT ,,Nicolae Iorga”; LT ,,Gaudeamus”; LT ,,Nicolae Gogol”; IPLT ,,Grigore Vieru”. În aceste instituții au fost create clase de fotbal pentru promovarea sportului și modului sănătos de viață în rîndul copiilor.


”Pe viitor, împreună cu Federația Moldovenească de Fotbal, ne propunem să creăm Academia de Fotbal. Actualmente, sunt anumite impedimente birocratice, dar care cred că le vom depăși, deoarece este vorba de copiii noștri. Totodată, ne-am propus ca în următorii 2 ani să modernizăm mai multe terenuri sportive ale instituțiilor de învățământ din municipiu, dar și să promovăm sportul chiar din clasele mici”, a declarat Ione Ceban.
El a menționat că toți cei prezenți la evenimentul de astăzi aveau testul Covid.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?