Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

La Chișinău a avut loc primul turneu în memoria lui Serghei Jelezko (FOTO, VIDEO)

17 ian. 2022,, 16:45   Sport
3041 0

În capitala Moldovei a avut loc primul turneu în memoria lui Serghei Jelezko, care a fost unul dintre primii din țara noastră care a început să practice arte marțiale cu copii – la început luptă corp la corp și apoi karate, după ce a fost permis oficial în țara noastră.

Acest turneu a fost organizat de șeful clubului sportiv Olympu,s Oleg Ceornîi în cinstea primului său antrenor, hotărînd să onoreze, astfel, memoria lui Serghei Jelezko, care l-a adus, ca pe mulți alți tineri, în lumea artelor marțiale, relatează Noi.md.

Conform rezultatelor competiției, cîștigătorii turneului la diferite categorii au primit medalii, diplome și cadouri, de care au fost foarte bucuroși.

Oleg Ceornîi a menționat că turneul în memoria lui Serghei Jelezko va avea loc anual, iar numărul și geografia participanților săi se vor extinde mereu.

"Eu aveam 14 ani cînd am început să mă antrenez și să stăpînesc artele marțiale. Și tot ce am acum și ceea ce încerc să transmit altora, îi datorez totul primului meu antrenor Sergey Jelezko, care, din păcate, nu mai este alături de noi. Dar în memoria lui vom organiza un turneu în fiecare an. Și la următorul turneu vom invita și alte echipe din alte țări", a subliniat Oleg Ceornîi.

El, la fel ca mulți dintre ceilalți elevi ai săi, a povestit multe lucruri bune despre primul său antrenor, care a trăit o viață scurtă, dar foarte frumoasă și plină de evenimente, profesa luptă corp la corp, a obținut multe realizări, dar a trăit doar 25 de ani. Serghei Jelezko a fost un antrenor înțelept, învăța cum trebuie de comportat corect în viață. În perioada în care karate a fost interzis, el învăța copiii luptă corp-la-corp, iar apoi, după ce interdicțiile au fost anulate, el i-a putut învăța oficial artele marțiale orientale.

Elevii lui Serghei Jelezko: Pavel Bîcov, Valerii Ceornîi, Vitalii Orghian și-au împărtășit amintirile despre primul lor antrenor, remarcînd în special atitudinea sa față de copii și adolescenți pe care i-a crescut ca personalități reale și ei s-au realizat mai tîrziu în mare parte datorită acestui fapt, iar contribuția lui Serghei Jelezko la viața fiecăruia dintre ei a fost foarte semnificativă.


"El a educat în noi nu numai spiritul de războinic, ci și de om adevărat, a combinat cu pricepere strictețea și capacitatea de a glumi. El ne ajuta foarte mult, ne făcea surprize plăcute, inclusiv obținea și ne oferea echipamente sportive, care erau rare la acea vreme, pentru antrenamente, kimono-uri. Datorită lui, mulți tineri au început să se ocupe cu artele marțiale", au remarcat ei.

Alexandr Jelezko - fratele lui Serghei Jelezko, a recunoscut că este foarte fericit de turneul organizat în memoria fratelui său, simte o mare bucurie că Serghei Jelezko nu a fost uitat.

"Sunt recunoscător tuturor organizatorilor turneului. Mă închin în fața lor pentru tot! Multe mulțumiri lui Oleg Ceornîi, care continuă să facă ceea ce iubește, să educe, să antreneze copiii și păstrează memoria primului său profesor Serghei Jelezko", a spus Alexandr Jelezko.

Serghei Jelezko s-a născut pe 7 noiembrie 1965 și a murit pe 10 decembrie 1990. S-a născut și a trăit la Chișinău, ca și părinții săi. A primit studii superioare în nordul Moldovei. A slijit în armată. În timpul dezghețului, la cluburile sale sportive frecventau peste 100 de persoane. Serghei Jelezko era căsătorit și avea un fiu Artem, care locuiește acum în Rusia.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?