Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Belgianul Kevin De Bruyne, jucărtorul anului în Anglia

7 iun. 2021,, 21:00   Sport
3592 0

Belgianul Kevin De Bruyne, mijlocaşul echipei de fotbal Manchester City, a fost ales duminică, pentru a doua oară consecutiv, jucătorul anului în Premier League de către Sindicatul jucătorilor profesionişti englezi (PFA), informează AFP.

De Bruyne, în vîrstă de 29 de ani, este doar al doilea jucător după Thierry Henry şi Cristiano Ronaldo recompensat de către sindicatul fotbaliştilor pentru a doua oară consecutiv.

Campion al Angliei, cîştigător al Cupei Ligii şi finalist al Ligii Campionilor (0-1 cu Chelsea), jucătorul belgian a fost unul artizanii acestui sezon reuşit al lui City. De Bruyne a înscris 10 goluri şi a dat 18 pase decisive în 40 de meciuri disputate în toate competiţiile cu echipa sa.

"Să fii recompensat de către colegii tăi, cu care eşti în competiţie la fiecare meci, înseamnă mult. Ei sînt oamenii care cunosc cel mai bine jocul şi care încearcă să atingă cel mai înalt nivel", a spus De Bruyne.

El i-a devansat în acest clasament pe coechipierii săi Phil Foden (desemnat cel mai bun tînăr jucător al anului), Ilkay Gundogan şi Ruben Dias, care au figurat pe lista celor şase finalişti alături de Harry Kane (Tottenham) şi Bruno Fernandes (Manchester United).

Finalul de sezon pentru De Bruyne a fost umbrit, însă, de o dublă fractură la faţă în finala Champion League, după un fault al fundaşului echipei Chelsea, Antonio Rudiger.

Kevin De Bruyne a suferit o mică intervenţie chirurgicală la faţă sîmbătă, iar luni se va alătura echipei naţionale cu care urmează să dispute EURO 2020.

Selecţionerul Roberto Martinez a precizat că jucătorul va fi indisponibil pentru primul meci cu Rusia, pe 12 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?