Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Juravschi: Sportul contribuie la dezvoltarea națiunii

28 ian. 2022,, 14:00   Sport
3764 1

Dacă ne dorim să creștem ca națiune și să devenim mai puternici, trebuie să atragem o mai mare atenție sportului. De această părere este Nicolae Juravschi Președinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

Într-un comentariu oferit Noi.md, acesta spune că sportivilor din țara noastră le este greu să concureze cu sportivii din alte țări, iar asta pentru că în afară pentru dezvoltarea sportului se investesc milioane de euro, pe cînd la noi situația este cu totul alta.

”În general la sport este necesar de investiții de creat condiții pentru ca sportivii să facă performanțe. Sportul trebuie să aibă un loc aparte în prioritățile statului. Cu o baza material foarte precară, cu lipsa preparatelor de refacere, fără un staff tehnic și auxiliar bun nu poți face performanțe. Situația în prezent este foarte gravă. Și în situația în care sportivii noștri iau locuri bune în cadrul competițiilor internaționale, sportul merită o atenție mai mare, merită și un buget mai mare. Cum poți face sport într-o țară în care nu ai un stadion, un palat al sportului, nu mai vorbim și despre faptul că de cîțiva ani nu putem da în exploatare Arena Chișinău. Avem campioni la canoe dar nu avem nici măcar o bază sportivă unde aceștia să se poată antrena. Eu cred că e timpul să punem sportul din țara noastră pe o treaptă de importanță națională, iar asta pentru că sportul dă beneficii statului și crește nu doar o generație sănătoasă, dar oferă o dezvoltare națiunii per ansamblu”, a declarat Juravschi.

Referindu-se la lotul sportiv, care în acest an vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing, acesta spune că speră ca sportivii moldoveni să se prezinte la cel mai înalt nivel.

”Avem speranțe în rezultate bune ale sportivilor noștri care în acest an s-au calificat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Desigur nu putem concura la același nivel cu statele scandinave sau europene unde în sporturile de iarnă se fac investiții de milioane, însă cu siguranță sportvicii noștri vor face tot posibilul să se prezinte la cel mai înalt nivel. Felicitări pentru cei care s-au calificat ,este o mare onoare să reprezinți țara la nivel internațional. Succes! să își demonstreze valoarea la cel mai înalt nivel”, a mai spus Juravschi.


Reamintim că din lotul olimpic, care va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Beijing fac parte 4 sportivi la proba biatlon – Mihail Usov, Maxim Makarov, Alina Stremous și Alla Gylenco.

Sportivul portdrapel al delegației este Doina Descalui, care va concura în proba de sanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?