COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 562
Coronavirus stiri: 7954

Juravschi: "O medalie olimpică astăzi este foarte scumpă și implică investiții mari"

4 aug. 2021,, 14:44   Sport
1655 1

Comitetul Național Olimpic a venit cu o reacție după declarațiile președintelui Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, deputatul PAS Lilian Carp, care a cerut demisia lui Nicolae Juravschi de la șefia CNOS.

Într-o declarație de presă, CNOS îl acuză pe deputatul Carp de faptul că răspîndește informații neverificate, recurgînd la o descirere cu detalii false și exagerate cu privire la faptul că Cornel Josan ar fi fost „depistat de poliția niponă”, iar ulterior „poliția japoneză a cerut organizatorilor izolarea, apoi expulzarea moldoveanului”.

Comitetul precizează că Cornel Josan, fiind acreditat la Jocurile Olimpice în calitate de fotoreporter în categoria EP, a fost rechemat de la JO după ce ar fi încălcat regulile anti-Covid. Totodată, instituția a respins vehement acuzațiile deputatului precum că Cornel Josan ar fi „protejatul lui Nicolae Juravschi”.

Calificarea la Jocurile Olimpice nu se face prin protecție. Acest sportiv, ca și ceilalți 19 membi ai Echipei Olimpice, a dobîndit dreptul de a participa la aceste competiții nu prin protecție, dar în urma unei lupte dure și cinstite și va reprezenta cu demnitate Republica Moldova, se arată în declarația Comitetului.

Cu privire la învinuirile aduse de deputatul Lilian Carp președintelui Nicolae Juravschi, precum că Republica Moldova are “3 ediții ale Jocurilor Olimpice de vară fără medalie obținută”, dublul campion olimpic, deținătorul medaliei olimpice de argint, a opt medalii de aur, două de argint și una de bronz la Campionate Mondiale, sportivul și antrenorul Nicolae Juravschi consideră că “o medalia olimpică astăzi este foarte scumpă și implică investiții mari. Dar scopul unui sistem sportiv bine structurat nu este obținerea medaliilor olimpice, ci crearea unor condiții propice, în care apariția campionilor devine inevitabilă. Atîta timp cît sistemul nostru nu oferă asemenea condiții, iar la edițiile enumerate nu a existat nici un Program Național de pregătire și participare a sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice, sportivii și antrenorii noștri fac adevărate sacrificii pentru a obține performanțe înalte. ”


CNOS a îndemnat opinia publică să-și canalizeze atenția în aceste zile pe participarea sportivilor noștri la competițiile olimpice, aducînd mulțumiri tuturor compatrioților care sunt alături de Echipa Olimpică a Republicii Moldova, ce luptă pentru performanță și excelență.

Menționăm că Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, deputatul PAS, Lilian Carp, cere demisia lui Nicolae Juravschi de la șefia Comitetului Național Olimpic și Sportiv. Potrivit lui Carp, Juravschi a demonstrat că „nu poate redresa sportul moldovenesc”.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X