Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Judocani moldoveni au devenit medaliați la etapa Cupei Europei

15 aug. 2018,, 14:50   Sport
2333 0

Judocanii moldoveni Adil Osmanov (60 kg), Victor Sterpu (73 kg) și Eugen Matveiciuc (90 kg) au devenit premianți la etapa Cupei Europei (tineret), desfășurată la Cluj-Napoca (România), au informat astăzi surse din cadrul federației naționale de profil.

Adil Osmanov și Victor Sterpu au devenit cîștigători în concursurile categoriilor lor de greutate, iar Eugen Matveiciuc a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere. Solicitat astăzi de agenție să comenteze succesele înregistrate, Valeriu Duminică, secretar general al Federației de Judo din Republica Moldova, care a însoțit lotul la turneu, a declarat că ele au întrecut așteptările. ”Adil Osmanov a înregistrat primul său succes pe arena internațională la categoria de vîrstă tineret. A făcut acest lucru într-o manieră foarte convingătoare. Victor Sterpu speram să devină premiant, dar conform calculelor mele, încă era nepregătit să urce pe prima treaptă a podiumului de premiere. Iată, însă, că mi-a răsturnat spectaculos așteptările și, ca și Adil Osmanov, a realizat acest lucru, în adevăr, într-un stil de campion”, a spus oficialul.

Referitor la locul de pe podium ocupat de campionul mondial de cadeți anul trecut la categoria de pînă la 81 kilograme, Eugen Matveiciuc, el a dorit să facă o precizare. ”Eugen Matveiciuc a decis să evolueze în continuare la categoria de pînă la 90 de kilograme. El i-a cedat în finală campionului mondial de cadeți anul trecut la această categorie, Eugen Șerban din România. Deci, totul a fost logic, legitim. Să vedem care vor fi evoluțiile lui pe viitor. Eu sper că vor fi și mai bune”, a spus Valeriu Duminică.

Trei membri ai echipei naționale, Marc Latîșev (65 kg), Ion Nacu (73 kg) și Ilie Dorofeev (plus 100 kg) au luptat la acest turneu, în recalificări, pentru a obține medaliile de bronz, dar toți au cedat și s-au clasat pe locurile cinci.

La sfîrșitul acestei săptămîni lotul național de tineret, pregătit de Valeriu Duminică, se va deplasa la Minsk (Belarus) pentru a efectua un cantonament de aproximativ 10 zile cu sportivi din diferite țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?