X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Jucătorul de fotbal american care a decis să se retragă chiar în timpul unui meci

17 sep. 2018,, 20:09   Sport
2706 0

Întîmplare fără precedent în campionatul profesionist de fotbal american din SUA (NFL): Vontae Davis (30 de ani), fundașul lui Chicago Bills, a decis să se retragă pe nepusă masă, în pauza meciului pe care echipa lui l-a disputat, ieri, împotriva lui Los Angeles Chargers.

Vontae Davis și-a anunțat colegii că renunță la activitatea sportivă la scorul de 28-6 pentru adversari, motivul principal fiind faptul că nu se mai simțea apt din punct de vedere fizic. Astăzi, pe teren, realitatea m-a lovit crunt și am realizat că n-ar fi trebuit să fiu acolo', este una dintre afirmațiile făcute de Vontae Davis în declarația de presă oferită după terminarea partidei.

Nu așa mi-am imaginat retragerea din NFL. În al zecelea sezon consecutiv de NFL, am făcut ceea ce corpul meu a fost programat să facă: să fie gata de joc în ziua meciului. Am suferit mai multe operații și am jucat cu diverse accidentări de-a lungul carierei, iar în ultimele săptămîni aceasta a fost ultima provocare', este începutul explicațiilor oferite de Vontae Davis.

Dar astăzi, pe teren, realitatea m-a lovit crunt și am realizat că n-ar trebui să fiu acolo. Nu este o lipsă de respect față de colegi și de antrenori, dar mi-am impus un anumit standard. Psihic, întotdeauna m-am așteptat să joc la cel mai înalt nivel. Fizic, însă, mi-am dat seama astăzi că nu mai este posibil și am avut un moment de sinceritate cu mine însumi. În timp ce eram pe teren nu m-am simțit ok și le-am spus asta antrenorilor', a continuat Vontae Davis.

M-am întrebat dacă merită să mă mai sacrific. Și sincer, mi-am dat seama că nu merită, deoarece sezonul este lung și este mult mai important pentru mine și pentru familia mea să mă retrag sănătos decît să fac pe războinicul și să ies din scenă prea tîrziu. A fost o decizie greu de luat, dar sînt împăcat și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a permis să practic pînă la 30 de ani sportul pe care îl iubesc încă din copilărie', a afirmat Vontae Davis.


Îi sînt recunoscător lui Dumnezeu pentru că mi-a permis să fiu parte a NFL și să-mi fac prieteni pe viață în ultimii zece ani. Au existat și piedici și căderi, dar îi sînt recunoscător lui Dumnezeu și pentru acestea, pentru că nu i-a promis nici unuia dintre noi o călătorie ușoară. Îi sînt recunoscător lui Dumnezeu și pentru ceea ce a rezervat pentru mine de acum încolo, în noul capitol al vieții mele', a mai scris Vontae Davis.

Retragerea neprogramată a lui Vontae Davis i-a lăsat mască pe colegii și pe antrenorii lui Chicago Bills. N-am trăit niciodată așa ceva. Asta este o lipsă totală de respect față de colegii lui', a declarat linebacker-ul Lorenzo Alexander. S-a scos singur din joc. Ne-a spus că e gata, că nu mai poate', a afirmat și antrenorul Sean McDermott.

Potrivit jurnalistului Chris Mortensen, Vontae Davis n-a stat pe gînduri după ce și-a anunțat retragerea. Fostul fundaș și-a pus hainele de stradă și a părăsit stadionul. Deși șocați, colegii săi de la Chicago Bills au reușit să reducă diferența față de Los Angeles Chargers, pierzînd în cele din urmă cu 31-20.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?