COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6908
Coronavirus stiri: 7679

Jocurile Paralimpice 2020: Flacăra olimpică a ajuns la Tokyo

20 aug. 15:00   Sport
1307 0

Flacăra olimpică a ajuns în capitala Japoniei vineri şi logo-ul Jocurilor Paralimpice (24 august-5 septembrie) a fost instalat în golful din Tokyo, în timp ce ţara se confruntă cu un număr record de infectări cu Covid-19, cu patru zile înaintea ceremoniei de deschidere, informează AFP.

Numărul de infecţii cotidiene a depăşit 25.000 la nivel naţional pentru prima oară joi, iar numărul de pacienţi în stare gravă a atins şi el cote ridicate în Arhipelag, afectat de al cincilea val de coronavirus, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

În faţa acestei situaţii, organizatorii Jocurilor Paralimpice au îndemnat participanţii să urmeze cu stricteţe măsurile sanitare instituite şi să nu slăbească vigilenţa.

"Situaţia infectărilor este diferită de cea de dinaintea Jocurilor Olimpice. Ea s-a deteriorat", a declarat Hidemasa Nakamura, un responsabil al comitetului organizator Tokyo-2020.

"Sportivii paralimpici prezintă riscuri mai mari decît sportivii olimpici să facă forme mai grave de Covid-19", a adăugat el.


Ceremoniile de aprindere a torţei olimpice au avut loc vineri fără spectatori, după evenimente similare în toată ţara în cursul ultimelor săptămîni, tradiţionala ştafetă fiind anulată din cauza temerilor privind propagarea virusului.

Pînă în acest moment, 86 de teste pozitive au fost efectuate în rîndul participanţilor, în principal la personalul din Japonia.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽