Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Jocurile Olimpice se vor întoarce în Australia

21 iul. 2021,, 14:30   Sport
2416 0

Brisbane a primit oficial drepturile de găzduire pentru ediţia din 2032 în urma votului naţiunilor membre ale Comitetului Olimpic Internaţional din Tokyo, anunţă The Guardian, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Decizia era previzibilă, Brisbane fiind singurul în cursă şi fiind susţinut cu fermitate de către oficialii comitetului Jocurilor Olimpice.

Cu toate acestea, o echipă condusă de premierul din Queensland, Annastacia Palaszczuk, alături de ministrul federal al Sportului, Richard Colbeck şi primarul Brisbane Adrian Schrinner au venit în Japonia pentru a-şi susţine poziţia.

„Ne angajăm să creăm un model de succes în cadrul noii strategii pe care o aveţi ca oraş gazdă, venind cu o experienţă neutră din punct de vedere al costurilor, pozitivă din punct de vedere climatic, sigură şi captivantă pentru întreaga lume”, a spus Palaszczuk.

Pentru onoarea de a găzdui JO au candidat 16 oraşe din Europa, Asia şi America de Nord.


“sîntem foarte încîntaţi de veste. Pune statul Queensland în postura de favorit şi ştiu că toate autorităţile guvernamentale vor munci unite pentru a putea să cîştigăm”, declara Annastacia Palaszczuk în ianuarie, cînd oraşul australian era principalul candidat pentru găzduirea Jocurilor Olimpice din 2032.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?