X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate

12 mai. 2021,, 03:00   Sport
1949 0

Ideea anulării Jocurilor Olimpice de la Tokyo prinde tot mai mult contur. Majoritatea japonezilor se pronunță pentru amînarea evenimentului sportiv, programat să se desfășoare între 23 iulie şi 8 august. Îngrijorarea oamenilor este alimentată de faptul că numărul infectărilor crește alarmant, iar ritmul campaniei de vaccinare este foarte lent, doar 0,9% din populație fiind complet imunizată.

În pofida acestei situații, oficialii japonezi au insistat în mai multe rînduri că Jocurile Olimpice, care au fost amînate deja de anul trecut,să aibă loc.

„Depunem toate eforturile pentru a stopa infectările”, a declarat premierul Yoshihide Suga săptămîna trecută, asigurînd că în ciuda îngrijorărilor, Tokyo va organiza o Olimpiadă „sigură”, în lunile iulie și august.

Populația Japoniei este, însă, de altă părere. Mai bine de 70% dintre japonezi cred că Jocurile Olimpice ar trebui ori amînate din nou, din cauza pandemiei, ori anulate complet. Datele au fost prezentate în cadrul unui sondaj realizat de Kyodo News.

Japonia se află în mijlocul unui nou val COVID, în condițiile apariției noilor variante ale virusului, situația fiind atît de gravă, încît autoritățile au extins starea de urgență valabilă în mai multe orașe pînă la sfîrșitul lunii mai.


Campania de vaccinare ar fi putut să tempereze parțial această nouă creștere, dar ritmul este foarte lent, autoritățile reușind să vaccineze mai puțin de 1% din populație, pînă în prezent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?