X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Jocurile Olimpice 2020 au ajuns la final. Ce oraș va găzdui următoarele JO

9 aug. 2021,, 07:42   Sport
12944 0

Jocurile Olimpice 2020, întîrziate cu un an, au ajuns la final. A 32-a ediție a celei mai importante competiții sportive la nivel planetar intră în istorie nu numai prin faptul că a fost organizată în condiții excepționale, în plină pandemie, dar și prin recordurile și performanțele pe care le-a adus, transmite digi24.ro.

Președintele Comitetului Internațional Olimpic, germanul Thomas Bach, a declarat închise Jocurile Olimpice de la Tokyo, desfășurate între 23 iulie și 8 august în capitala Japoniei, în cadrul ceremoniei desfășurate duminică pe Stadionul Olimpic.

„Acum, trebuie să marchez finalul acestei călătorii olimpice, una dintre cele mai complexe, de la Tokyo. Declar închise Jocurile celei de-a XXXII-a Olimpiade”, a declarat Thomas Bach, cu puțin înainte de stingerea flăcării olimpice, în prezența prințului Akishino.

Îninte de acest moment, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a primit drapelul olimpic din mîinile președintelui CIO, capitala Franței urmînd să găzduiască ediția viitoare a Jocurilor, în perioada 26 iulie-11 august 2024. La Tokyo, a fost prezentată și o secvență artistică de circa 12 minute cu viitoarea gazdă a Jocurilor, inclusiv o piesă muzicală compusă de muzicianul francez Woodkid, iar în Piața Trocadero din capitala Franței au avut loc festivități dedicate acestui eveniment.

Томас Бах вручил мэру Парижа Анн Идальго флаг олимпийского движения.


Tokyo a găzduit Jocurile Olimpice de vară pentru a doua oară, după ediția din 1964. Jocurile de la Tokyo trebuiau să aibă loc în 2020, dar competiția polisportivă a fost amînată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Tokyo va găzdui și Jocurile Paralimpice, în perioada 24 august-5 septembrie 2021.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?