Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Jo-Wilfried Tsonga a anunţat forfait pentru Australian Open

31 dec. 2020,, 05:00   Sport
5534 0

Tenismanul francez Jo-Wilfried Tsonga, finalist la Australian Open în 2008, a anunţat că nu va participa la ediţia 2021 a Grand Slam-ului de la Melbourne, din cauză că nu este refăcut suficient după o accidentare la spate, transmite Reuters.


Tsonga, 35 ani, nr. 62 mondial, nu a mai jucat un meci oficial din ianuarie 2020, de când a fost eliminat în primul tur al turneului Australian Open de un jucător autohton, Alexei Popyrin.

''În pofida progreselor grozave din lunile recente, încă nu sunt apt să Joc în competiţii. De acord cu echipa medicală, Australian Open este prin urmare compromis în acest an. Abia aştept să revin pe terenul de tenis, dar trebuie să am răbdare. Chiar dacă nu voi merge în Australia, anul care vine este dificil'', a spus Tsonga pe reţelele de socializare.

În prima şi unica sa finală de Grand Slam, Tsonga a fost învins în 2008 la Australian Open de Novak Djokovic în patru seturi, sârbul câştigând atunci pentru prima oară la Melbourne.

Turneul Australian Open 2021 a fost amânat cu trei săptămâni faţă de planificarea iniţială, din cauza restricţiilor frontaliere impuse de autorităţile australiene pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus, şi va începe pe 8 februarie.

La începutul săptămânii, campionul elveţian Roger Federer, de şase ori învingător la Melbourne, a anunţat că nu va participa nici el la turneu, nefiind refăcut complet după cele două operaţii suferite în 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?