COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2956
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7610

Japonia va introduce stare de urgenţă pe toată durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo

8 iul. 11:45   Sport
1135 0

Guvernul nipon a confirmat, joi, intenţia sa de a introduce o nouă stare de urgenţă sanitară pe toată durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Competiţia urmează să înceapă peste două săptămîni. "Numărul de noi cazuri continuă să crească ", a precizat ministrul japonez responsabil cu pandemia de Covid-19, informeaza digi24.ro.

Presa japoneză a făcut deja referire la posibilitatea unei competiţii cu porţile închise în majoritatea site-urilor olimpice din Tokyo.

În Japonia, măsurile stării de urgenţă sanitară sînt însă mai puţin stricte decît carantinările impuse în majoritatea ţărilor, limitînd practic vînzarea de alcool şi obligînd barurile şi restaurantele să închidă mai devreme.

Dar restricţiile vizează şi manifestările culturale şi sportive, o chestiune esenţială cu două săptămîni înainte de deschiderea Jocurilor, programată pe 23 iulie.

"Numărul de noi cazuri continuă să se crească la Tokyo", a declarat, joi, Yasutoshi Nishimura, ministrul japonez responsabil cu Covid-19.

"Prin creşterea deplasărilor de persoane, varianta Delta, mai infecţioasă, reprezintă aproximativ 30 la sută din cazuri. Această cifră este în creştere", a mai spus acesta, notează AFP, citată de Agerpres.

Nishimura a precizat că noua stare de urgenţă sanitară, care va fi oficializată în cursul zilei, va dura pînă pe 22 august şi va fixa un plafon de 5.000 de spectatori sau 50 la sută din capacitatea unui site.

Alcoolul va fi interzis în baruri şi restaurante, care vor trebui să închidă la ora 22:00. De asemenea, evenimentele se vor încheia la 21:00.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽