Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

A fost ales noul preşedinte al AIBA

13 dec. 2020,, 11:51   Sport
6896 0

Rusul Umar Kremlev a fost ales, sîmbătă, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA) şi va avea drept obiectiv redresarea acestei instanţe înglodată în datorii şi privată propriul său turneu olimpic la JO de la Tokyo de anul viitor, informeză AFP.

Secretarul general al Federaţiei ruse de box, în vîrstă de 38 de ani, a cîştigat cu 57,3 la sută din voturi, în turul 4 al scrutinului, în faţa olandezului Boris Van der Vorst, azerului Suleyman Mihailov, marocanului Mohamed Moustahsane şi lui Anas Al Otaiba (Emiratele Arabe Unite).

Alţi doi candidaţi s-au retras înaintea acestui congres virtual desfăşurat programat sîmbătă şi duminică, în cursul căruia 155 de federaţii membre aleg noua conducere şi adoptă noi statute, transmite agerpres.ro.

În timpul campaniei, Umar Kremlev s-a dovedit cel mai hotărît cu promisiuni să asaneze finanţele AIBA, aflată în incapacitate de plată şi ale cărei datorii se ridică la 20 milioane dolari.

Kremlev, un antreprenor rus, care a patronat şi o societate de securitate privată, a promis să achite datoria în şase luni şi să aducă 50 de milioane dolari în doi ani de la sponsori, care vor permite crearea unor "academii" pe fiecare continent.

Kremlev, Al Otaiba şi Mikailov au avut funcţii executive în mandatul fostului preşedinte, uzbecul Gafur Rahimov, ales în noiembrie 2018, dar care a fost nevoit să demisioneze în martie 2019, pentru că se afla pe lista neagră a Departamentului Trezoreriei SUA. El era acuzat că a oferit susţinere materială unei organizaţii infracţionale.

AIBA a fost suspendată din luna iunie 2019 de către CIO, din cauza problemelor financiare şi de guvernanţă.

Marocanul Mohamed Moustashane a devenit interimar în fruntea AIBA din martie 2019, iar CIO aşteaptă reforme profunde înainte de a ridica suspendarea. Organizarea turneelor preolimpice a fost retrasă de la AIBA şi CIO s-a implicat direct în organizarea lor, privînd în acelaşi timp forul internaţional al boxului de orice ajutor economic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?