Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Irina Rîngaci: „Am încercat să scriem istorie”

7 oct. 2021,, 15:00   Sport
3240 0

Performanță fără precedent în sportul moldovenesc! Irina Rîngaci, în vîrstă de 20 ani, a devenit campioană mondială la lupte printre seniori. Tînăra originară din raionul Leova a învins-o în finala categoriei de greutate de pînă la 65 de kilograme pe o sportivă din Japonia. Astfel, Irina Rîngaci şi-a completat palmaresul în acest an cu a patra medalie de aur, transmite Noi.md cu referire la tv6.md.

Luptătoarea Irina Rîngaci continuă să înregistreze noi performanțe. După o bătălie aprigă cu nipona Miwa Morikawa moldoveanca s-a impus cu scorul de 8-6, devenind astfel prima campioană mondială din Moldova la lupte printre seniori categoria pînă la 65 de kilograme. Imediat după lupta care a avut loc în capitala Norvegiei, Rîngaci a declarat că trăiește clipe emoționante de fericire și mîndrie.

IRINA RÎNGACI, luptătoare: „A fost destul de dificil de luptat și de a obține această victorie. Este un rezultat colosal pentru țara noastră, pentru care am încercat să scriem istorie”.

Irina Rîngaci le-a mai învins la Oslo pe luptătoare din Germania, Suedia și Bulgaria. Primăvara trecută, sportiva a cucerit titlul european la nivel de seniori, dar şi la competiţia continentală rezervată sportivilor cu vîrsta de pînă la 23 de ani.

În august, eleva antrenorului Andrei Chiperi a cucerit și medalia de aur la Mondialul de tineret. Rîngaci nu este singura reprezentantă a ţării noastre care a urcat pe podium la Campionatul Mondial de la Oslo. Iulia Leorda a cîştigat medalia de argint în categoria de greutate de pînă la 53 de kilograme, după ce a fost învinsă în finală de nipona Akari Fujinami


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?