X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ion Cuțelaba un adevărat erou moldovean, tot respectul – declarație

26 oct. 2020,, 15:45   Sport
8943 1

Luptătorul moldovean Ion Cuțelaba merită toată aprecierea noastră pentru munca asiduă și curajul de care a dat dovadă prin participarea la cele mai dificile competiții mondiale. Cu un astfel de mesaj a venit liderul Mișcării Naționale „Voievod”, deputatul PSRM Nicolae Pascaru, după ce sportivul Cuțelaba a fost criticat pentru că a pierdut lupta cu Magomed Ankalaev la UFC.

Pascaru a ținut să precizeze că Ion Cuțelaba este un sportiv de care Moldova este mîndră.

„Personal nu-l cunosc, dar nivelul la care a ajuns denotă că este un erou național al nostru. Noi, moldovenii, ne mîndrim cu el. Este una din cele mai înalte paltforme unde poate ajunge un luptător UFC, versiunea aceasta de luptă este mai grea poate și ca la olimpiadă. Este o platformă unde sportivii se prezintă nu doar pe ei înșiși, dar și imaginea țării. Ion Cuțelaba anume prin străduința lui, prin munca și jerfirea de sine a reprezintat R.Moldova la forul acesta înalt, trebuie să-l apreciem la justa valoare. Sportul acesta este unul nemaipomenit de greu, ca să ajungi acolo trebuie zeci de ani de antrenament, răbdare, iar în condițiile R.Moldova, unde nu sînt bani, condiții, promotori puternici, sportivul acesta și-a depășit limitele, a făcut mai mult decît se putea”, a relatat Pascaru.

Totodată, liderul Mișcării „Voievod” afirmă că Ion Cuțelaba a reușit să-și construiască o carieră în ciuda obstacolelor dificile cu care se confruntă sportivii de performanță din țara noastră.

„Eu i-aș sfătui pe criticii care nu pricep în acest domeniu, să se abțină de la comentarii. În cariera fiecărui sportiv sînt și victorii, sînt și înfringeri. În condiții foarte specifice, în Moldova totuși mai sînt sportivi care țin la victorie și cred în victorie, dar, din păcate, noi mai avem o armată întreagă de oameni care practic sînt pe o altă planetă, sînt foarte departe de modul sănătos de viață, sînt departe de sport, de ceea ce înseamnă o carieră sportivă.


Îi dorim lui Ion succese în continuare, îl susținem enorm și sîntem mîndri. Să meragă înainte și nu se lase descurajat de aceste opinii ale unor oameni incompetenți. Cunosc ce înseamnă campionatele mondiale, europene, cîtă muncă, sudoare și sînge, ce înseamnaă măcar o medalie adusă pentru țară și jertfele aduse nu se compară cu nimic”, a mai precizat Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?