Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Inter este noua campioană a Italiei

3 mai. 2021,, 10:02   Sport
2361 0

În această rundă, formația antrenată de Antonio Conte a învins Crotone cu 2-0, rezultat care nu a fost, însă, suficient pentru a-i asigura titlul. Pentru a deveni oficial cîștigătoarea ediției 2020 - 2021 a Seriei A, Inter a trebuit să aștepte rezultatul meciului Sassuolo - Atalanta.

Cu Vlad Chiricheș pe teren pînă în startul reprizei secunde, Sassuolo a obținut o remiză, 1-1, în partida cu Atalanta, rezultat ce lasă formația lui Gian Piero Gasperini la 13 puncte în spatele lui Inter, cu patru etape rămase de disputat, astfel că diferența nu poate fi recuperată.

Inter și-a asigurat, astfel, al 19-lea titlu din istorie și primul după o perioadă de 11 de ani de ”secetă”. Ultimul ”Scudetto” obținut de gruparea din Milano data din 2010, anul tripei, campionat, Cupă, Champions League, cu Jose Mourinho pe banca tehnică și Cristi Chivu pe gazon.

Și în această stagiune Inter a avut un român în lot, pe Ionuț Radu, însă, spre deosebire de ce se întîmpla acum 11 ani, cînd Cristi Chivu era jucător de bază în angrenajul lui Jose Mourinho, portarul român nu a jucat niciun minut pentru formația lui Antonio Conte, fiind în permanență rezervă pentru Samir Handanovic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?