Preşedintele stiri: 3024
Puterea stiri: 6959

Infirmierul lui Diego Maradona afirmă că primise ordenul sa nu-l trezească

15 iun. 14:10   Sport
1489 0

Infirmierul de noapte al lui Diego Maradona, primul membru al echipei sale medicale care s-a prezentat luni la Parchetul argentinian, a negat că şi-a abandonat pacientul într-o agonie lentă, susţinînd că i s-a „ordonat să nu-l trezească”. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Povestea fostului maestru al sportului, cu peste 250 de meciuri în Div... Euro 2020, Grupa D: Cehia îngenunchează Scoţia, după un meci spectacol... Eriksen, prima declaraţie după stopul cardiac suferit: Mă simt mai bin... Ricardo Almiron, în vîrstă de 37 de ani, a petrecut mai mult de şapte ore la parchetul din San Isidro: el este suspectat că a minţit susţinînd că idolul fotbalului dormea ​​şi respira normal cu cîteva ore înainte de moartea sa, însă autopsia a dezvăluit că el agoniza.

Diego Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit în 2020 de un atac de cord, singur, la reşedinţa sa din Tigre, la nord de Buenos Aires, la doar cîteva săptămîni după o operaţie pentru un hematom la cap. Avea 60 de ani. Infirmierul primise „ordin să nu trezească pacientul”, dar cu toate acestea ” a avut înţelepciunea de a-şi îndeplini sarcina" de supraveghere, a declarat avocatul său, Franco Chiarelli, informează Le Figaro. „Clientul meu l-a tratat întotdeauna pe Maradona ca pe un pacient cu complexitate psihiatrică, o problemă legată de abstinenţă”, a adăugat avocatul.

Şapte persoane au fost acuzate de „omor simplu cu premeditare" de către procurorii care anchetează moartea fostului fotbalist Diego Maradona. Biroul procurorului general din oraşul San Isidro, de lîngă Buenos Aires, a cerut totodată judecătorul dosarului, Orlando Diaz, să le interzică inculpaţilor părăsirea Argentinei. Vor mai fi audiate ca acuzate infirmiera Dahiana Gisela Madrid, coordonatorul infirmierilor, Mariano Perroni, medicul care a coordonat spitalizarea acasă a fostului fotbalist, Nancy Forlini, psihologul Carlos Angel Diaz, psihiatrul Agustina Cosachov şi neurochirurgul Leopoldo Luque, indicat drept medicul de familie al lui Maradona.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X