Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Incidente violente în Paris, după victoria de la Cupa Mondială

16 iul. 2018,, 09:21   Externe
2896 0

Violențe în Paris, după victoria de la Cupa Mondială. Mai multe incidente au avut loc pe celebrul bulevard Champs-Elysees, după ce francezii au ieșit în stradă să sărbătorească victoria de la Campionatul Mondial de Fotbal.

Sute de mii de francezi au sărbătorit în stradă cîștigarea trofeului în finala Cupei Mondiale. În Paris, însă, petrecerea din stradă a fost urmată de violente.

Zeci de tineri au aruncat cu pietre și sticle în forțele de ordine, iar vitrinele mai multor magazine au fost sparte. De partea cealaltă, poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea, relatează BFMTV.

Un număr impresionant de forțe a fost mobilizat, duminică, în Franța pentru a asigura ordinea, în timpul finalei Cupei MOndiale, finală cîștigată cu scorul de 4-2 în fața Croației. În Paris, aproximativ 4.000 de polițiști și jandarmari au fost în apropiere de zonele amenajate special pentru fani.

Incidente au avut loc și în alte orașe din Franța. În centrul orașului Lyon, mai mulți tineri au aruncat cu obiecte în forțele de ordine.


Totodată, reușita Franței s-a dovedit a fi fatală pentru unii francezi. În Annecy, un bărbat a murit după ce a căzut de pe camioneta sa, unde se urcase de bucurie că Franța a reușit să cîștige trofeul.

Franța s-a impus cu scorul de 4-2 în finala Cupei Mondiale, în fața Croației, țară ajunsă în premieră în finala Campionatului Mondial de Fotbal. Este pentru a doua oară cînd Franța cîștigă trofeul. Ultima reușit de acest fel a avut loc în urmă cu 20 de ani. Partida de la Moscova a fost urmărită de președintele Emmanuel Macron, care s-a bucurat ca un adevărat microbist.

Avionul echipei Franţei, noua campioană mondială, este aşteptat să aterizeze luni, la ora 16,55 (ora Moldovei), pe aeroportul parizian Roissy, a anunţat, duminică, Federaţia Franceză de Fotbal (FFF).

”Les Bleus” vor ajunge pe celebrul bulevard Champs-Elysées în jurul orei 18,00, după care vor fi primiţi de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, la Palatul Elysée, a precizat prefectura poliţiei din Paris.

Echipa antrenată de Didier Deschamps va imita parcursul avut la Paris, într-un autobuz descoperit, pe 13 iulie 1998 de selecţionata care cucerea în premieră Cupa Mondială şi era aclamată de jumătate de milion de persoane, notează AFP. Atunci, căpitanul echipei era chiar actualul selecţioner Didier Deschamps.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?