Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Încă un moldovean a debutat în Serie A: Află despre cine este vorba

17 ian. 22:15   Sport
1920

Apărătorul Andrei Moțoc de 19 ani a devenit al patrulea fotbalist moldovean care joacă în unul dintre cele mai puternice campionate din lume, cel al Italiei. El a debutat în Serie A pentru formația Salernitana, fiind integralist în meciul etapei a 22-a din Serie A contra celor de la Lazio, încheiat cu victoria romanilor scor 3-0, transmite Noi.md cu referire la fmf.md.

Andrei Moțoc s-a transferat la Salernitana în vara anului trecut. În actuala stagiune, formația din Salerno luptă pentru evitarea retrogradării din Serie A, acolo unde a revenit după o absență de 23 de ani.

Părinții săi, originari din satul Tomai, raionul Leova, au trecut cu traiul în Italia pe cînd Andrei avea vîrsta de trei ani. Potrivit presei locale, Andrei a făcut parte din sectorul juvenil al echipei Bologna, dar la scurt timp a fost împrumutat la Imolese. A îmbrăcat apoi tricourile cluburilor de amatori Granamica și Sasso Marconi. În 2019 se transferă la Carpi, cu care a evoluat în Serie B și Serie C. Acum visează să fie convocat la naționala de tineret a Moldovei.

Andrei este un tip care trăiește pentru fotbal. Are aptitudini fizice peste medie (are o înălțime de 1,95 m - nota redacției) și poate juca ca fundaș central, poziția sa actuală la Salernitana, dar în cei doi ani de la Carpi a jucat deseori ca mijlocaș sau chiar ca mijlocaș ofensiv pentru că știe să facă un pic din toate, a declarat pentru salernitananews.it, șeful sectorului de tineret de la Carpi, Gianluca Vecchi.

Moțoc este al patrulea moldovean care a jucat într-un meci din Serie A, după Nicolae Simatoc (Internazionale Milano 1947-49, Brescia 1949-50), Artur Ioniță (Hellas Verona 2014-16, Cagliari Calcio 2016-20, Benevento 2020-...) și Vitalie Damașcan (Torino 2018).

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав