COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În premieră, flacăra olimpică va arde pe bază de hidrogen

În premieră, flacăra olimpică va arde pe bază de hidrogen

Organizatorii Tokyo 2020 au dezvăluit că vor folosi combustibil cu hidrogen atît pentru alimentarea Torței Olimpice în timpul Ștafetei prin Prefectura Fukushima, Tokyo și Aichi, cît și pentru cele două recipiente, de pe Stadionul Național din Tokyo și Golful Tokyo, unde Flacăra Olimpică va arde pe toata perioada Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

Înlocuirea cu hidrogen a gazului petrolier lichefiat, folosit în mod normal pentru torțele și recipientele Flacărilor Olimpice, este o nouă acțiune Tokyo 2020 în campania de promovare a energiei curate, în dorința de a sensibiliza întreaga lume în ceea ce privește problemele de mediu, scrie olympic.md.

O inițiativă similară au avut organizatorii ediției de iarnă a Jocurile Olimpice de Tineret – JOT Lausanne 2020, care pentru alimentarea Flacării Olimpice au folosit pelete ecologice de lemn.


Flacara Olimpica se va aprinde în Grecia, pe 12 martie și va respecta ritualul antic. Aceasta se aprinde de la soare cu ajutorul unei oglinzi și este predată primului purtător al Ștafetei Torței Olimpice.

După o săptămînă în care va străbate Grecia, Flacăra va ajunge pe 20 martie în Japonia. Torța Olimpică va călători în toate cele 47 de prefecturi nipone, iar pe 24 iulie 2020 va da startul Jocurilor pe Stadionul Național din Tokyo.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load