Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

În Parlament se elaborează legi pentru susținerea dezvoltării sportului

5 iun. 2020,, 13:00   Sport
2545 0

În Parlamentul Republicii Moldova se elaborează legi pentru susținerea dezvoltării sportului de masă și profesional, sporirea finanțării acestuia, construcția unor noi zone sportive.

Despre aceasta a relatat într-un interviu pentru Infotag, deputatul în parlamentul Republicii Moldova, ex-secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării RM, căpitanul Echipei Naționale de Fotbal, Radu Rebeja, transmite Noi.md.

El a recunoscut că economia Moldovei se află într-o situație destul de complicată, nu există destule alocări pentru îndeplinirea obligațiilor de stat, dar și finanțarea sportului conform principiului rezidual este, de asemenea, inadmisibilă.

"Fiind deputat, împreună cu alți colegi, indiferent de opiniile politice, dar care doresc să susțină dezvoltarea sportului în țară, discutăm un șir de proiecte de legi pentru îmbunătățirea cadrului normativ. Acesta ar trebui să contribuie la dezvoltarea atît a sportului amator, cît și a sportului profesional, să sprijine școlile pentru copii și tineret, să sporească finanțarea sportului din bugetul de stat, să extindă posibilitățile de construcție a facilităților sportive, să atragă sponsori!", a subliniat Radu Rebeja.

"Dar pe primul loc ar trebui să fie o nouă viziune conceptuală al statului asupra unui stil de viață sănătos. Deoarece investiția în sport este o investiție în viitorul Moldovei!"- a spus el.


Deputatul a explicat că parlamentul Republicii Moldova adoptă legi care reglementează domeniul de dezvoltare și de activitate a sportului în general și a sportului de performanță, în special. Guvernul pune în practică prevederile acestora, în primul rînd, prin intermediul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Acesta finanțează federațiile sportive naționale, responsabile de desfășurarea campionatelor naționale, formarea selecționatelor și delegarea sportivilor pentru participarea sub drapelul Republicii Moldova la diverse competiții internaționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?