Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În Japonia, timp de o zi, COVID-19 a fost detectat la nouă persoane participante la Jocurile Olimpice

20 iul. 2021,, 13:00   Sport
2147 0

În Japonia, nouă persoane implicate în Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost diagnosticate cu coronavirus, timp de o zi, potrivit unui raport publicat marți pe site-ul Serviciului de monitorizare Tokyo 2020.

Boala a fost detectată la un voluntar japonez, șase contractori japonezi și un străin care este implicat în desfășurarea jocurilor. Infecția a fost, de asemenea, confirmată la un atlet străin pe teritoriul Satului olimpic, el a fost plasat în carantină de două săptămîni. Se remarcă faptul că numărul total de persoane infectate implicate în Jocurile Olimpice a ajuns la 71, printre care 31 sînt străini.

Pe 18 iulie, șase sportivi și doi specialiști din echipa națională a Marii Britanii au fost izolați într-un hotel din Tokyo, după ce au contactat cu o persoană infectată cu coronavirus. În prezent, toți cei opt au teste negative pentru COVID-19, iar Londra și-a exprimat speranța că vor relua antrenamentele cît mai curînd posibil. Starea de sănătate a sportivilor și specialiștilor este monitorizată de medicii echipei naționale, scrie Sky Sports.

Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo urmau să aibă loc în perioada 24 iulie-9 august 2020. Din cauza pandemiei COVID-19, competiția a fost amînată cu un an. Acum acestea vor avea loc în perioada 23 iulie-8 august 2021 fără participarea suporterilor străini. Numele jocurilor - "Tokyo 2020" - a fost păstrată.

La 8 iulie, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au decis să nu permită locuitorilor locali să participe la evenimente sportive care vor avea loc în regiunea capitalei. Astfel, competițiile vor avea loc fără spectatori la Tokyo, Kanagawa, Saitama și Chiba.


Anterior, pe 21 iunie, s-a raportat că organizatorii Jocurilor Olimpice–2020 au stabilit o limită de 10 mii de spectatori japonezi în tribune și nu mai mult de 50% din ocuparea obiectivelor sportive la competiții.

Începînd cu 12 iulie, din cauza înrăutățirii situației epidemiologice din Tokyo, a intrat din nou în vigoare starea de urgență, care va dura pînă pe 22 august. Acesta va fi în vigoare în timpul Jocurilor Olimpice de vară, care va avea loc în capitala japoneză în perioada 23 iulie-8 august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?