TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Chișinău a avut loc primul campionat național la para-judo

În Chișinău a avut loc primul campionat național la para-judo

Primul campionat național la para-judo s-a desfășurat la Școala specializată ”Oleg Crețul” din capitală, au informat miercuri, 11 decembrie, surse din cadrul Federației Sportive Naționale pentru Persoane cu Dizabilități, relatează NOI.md cu referire la moldpres.md.


Premianți ai turneului au devenit: Valeriu Popov (60 kg), Marcel Cazac, Oleg Nemțan, ambii la categoria de greutate pînă la 81 de kilograme, Oleg Crețul, Ion Cernei, ambii la categoria 90 de kilograme și Ion Basoc (100 kg).


Toți premianții sînt elevi ai Antrenorului Emerit Vitalie Gligor.


”O premieră se asociază, de regulă, cu destule dificultăți. Le-am depășit și am organizat acest campionat. Viitoarea ediție va beneficia, la sigur, de un număr mai mare de participanți”, a declarat pentru agenție prorectorul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, Dumitru Eșanu, care patronează Federația de profil.


Oleg Cretul este deocamdată unicul sportiv paralimpic moldovean care a obținut biletul de acreditare la Jocurile Paralimpice de la Tokyo (2020). În clasamentul mondial el ocupă locul cinci.


    Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

    Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

    Sondaj Toate

    load