Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În China a fost finalizată construcția tuturor obiectelor pentru Olimpiada de iarnă

22 feb. 2021,, 07:48   Sport
1581 0

China a terminat construcția obiectelor sportive pentru Jocurile Olimpice de iarnă și Jocurile Paralimpice, care vor avea loc în 2022. Despre acest lucru a anunțat ziarul Renmin Gibao.

Sportivii vor concura la 25 de stadioane din Beijing, Yangqing și Zhangjiakou. Deoarece jocurile vor avea loc sub semnul protecției ecologiei, toate obiectele au fost modernizate cu ajutorul tehnologiei eco, transmite korrespondent.net.

De asemenea, se remarcă faptul că pentru prima dată la Olimpiadă va fi folosită o tehnologie specială de pregătire a gheții.

"La Beijing se află arena cu cea mai mare suprafață de gheață din lume, pentru răcirea căreia este utilizat un sistem eficient din punct de vedere energetic pe bază de dioxid de carbon. În primul rînd, acest lucru economisește 40% din consumul total de energie electrică și, în al doilea rînd, nivelul emisiilor de carbon se reduce la zero", se arată în descrierea obiectului.

Terenurile de gheață vor fi, de asemenea, dotate cu sisteme de uscare chimică a aerului care nu dăunează mediului și permit reducerea consumului de energie electrică cu pînă la 50%. Reducerea semnificativă a consumului de energie a permis, de asemenea, înlocuirea sistemului tradițional de iluminare cu un sistem fotovoltaic cu folosirea LED-urilor.


În plus, după cum scrie publicația, instalațiile olimpice implementează în mod activ tehnologia bazată pe 5G. În obiectele sportive "inteligente" va fi inclus un sistem de poziționare și navigație, ceea ce va permite evitarea aglomerării vizitatorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?