X 

Imagini unice: Cupa Mondială de Motocross pe pista de la Chișinău acum 44 de ani

26 mar. 13:30   Sport
2131 0

Cunoscutul artist foto, profesor la școala de fotografie clasica progresivă, Oleg Kaneev a publicat primul său eseu foto despre cursa de motocross de la Chișinău, din anul 1979, pe pagina sa de socializare.

În luna aprilie a fiecărui an aveau avut loc competiții de motocross pentru Cupa Gagarin. Una dintre etapele Cupei Mondiale se desfășura pe pista de la Chișinău.

„Toată populația masculină a orașului Chișinău în timpul competiției era pe pista de la Schinoasa. Acolo puteai să mănînci ceva, să bei bere cu mititei, carne la grătar și să urmărești competițiile. Era ceva mișto. Toate autobuzele mergeau cu pasageri spre Schinoasa. Era o sărbătoare!", scriu internauții.

Chișinăul este unul dintre puținele orașe din Europa și din lume care are o pistă creată de natură pentru desfășurarea competițiilor de motociclete. Traseul de motociclete de la Chișinău este situat în zona Telecentrului (Schinoasa) pe dealuri pitorești ce formează un amfiteatru natural (stadion) care poate găzdui circa 100.000 de spectatori.

Pista de curse este un inel închis sinuos cu o lungime de aproximativ 1800 m cu viraje, urcări, coborîri și trambuline abrupte.


Primul motocross internațional de la Schinoasa a avut loc în 1964, Campionatele Mondiale de Motocross au avut loc în 1966-67, 1969, 1971, 1973, 1975, 1977, 1979 și 1982. În 1983, au avut loc ultimele competiții de motocross ale celei de-a 8-a Spartachiade de vară a popoarelor URSS. Motocross internațional pentru Cupa Yu. A. Gagarin are loc anual, la el participînd cei mai puternici motocicliști din întreaga lume.
Toți experții notează că în Moldova există o pistă de motocross foarte interesantă și foarte rapidă și spectaculoasă.

7
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий