X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gojan, despre sprijinul primit din partea Federației de Box de-a lungul carierei

7 mar. 2023,, 09:00   Sport
2684 0

Motivația, chiar și financiară, contează mult pentru un sportiv moldovean. O spune cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile, Veaceslav Gojan, care recunoaște că fără un suport din partea statului și mai cu seamă a Federației de Box din Moldova, nu i-ar fi reușit să atingă noi culmi.

În cadrul unei emisiuni televizate de la TV8, Gojan a depănat amintiri și a povestit despre experiența și succesul obținut de-a lungul carierei sale, mai ales atunci cînd a devenit medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice la Beijing.

„După Beijing, am primit 30 mii de euro din partea ministerului Sportului și președintele Federației de Box, Vasile Afanesevici, mi-a dat cadou o mașină. Iar cînd am devenit campion European, președintele Federației de Box mi-a oferit 10 mii de euro. Eu cred că fiecare sportiv merită să se gîndească la faptul că nu faci sport pentru cineva, dar pentru tine. Prin acest gen de sport, eu m-am promovat în alte domenii. Chiar și acum activez în cadrul Inspectoratului General de Carabinieri și sînt foarte mulțumit. Fiecare sportivă de clasă înaltă activează undeva, pentru că trebuie să trăiască cu ceva, nu doar cu sportul”, a mărturisit Veaceslav Gojan.

Singurul moldovean campion european mai spune că pentru a reuși în toate, e nevoie și de un suport emoțional, iar în cazul lui, acesta a venit din partea familiei, mai cu seamă din partea soției, Alina. Chiar dacă a vrut de multe ori să renunțe, Veaceslav era încurajat de soția lui și îndemnat să meargă mai departe.

„Din toți anii, o singură dată a fost cînd și el voia să renunțe. Cînd a venit de la Olimpiadă, avea probleme cu spatele, după care a urmat o perioadă de reabilitare, cînd el a stat practic mereu în pat, apoi împreună ne gîndeam că ar fi cazul să renunțe, dar cînd a început să-și revină, a zis că are putere și a revenit în ring. A fost o perioadă de reabilitare de 3-4 luni. Inima îmi sărea din piept cînd mă uitam la toate luptele. Emoții mari aveam”, declară mîndră Alina Gojan.


Veaceslav Gojan este cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile și singurul moldovean care a devenit campion european, în 2011. Acesta și-a încheiat cariera sportivă la 35 de ani devenind antrenor.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?