X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Gimnastele din Moldova au evoluat la Campionatul Mondial din Austria

25 dec. 2022,, 14:30   Sport
2867 0

În perioada 24-27 noiembrie, în orașul austriac Graz a avut loc Campionatul Mondial de gimnastică ritmică, la care au participat sportivele din Comrat Victoria Cîssa și Evelina Derevciuc, relatează diez. Sportivele au cîștigat medalii de argint.

Din echipa națională de gimnastică ritmică a Moldovei din grupa Clubului Sportiv al Federației AGG Gloria a făcut parte și sportivele din Găgăuzia. Gimnastele au participat pentru prima dată la competiții de talie mondială și au arătat un rezultat binemeritat, depășind Mexicul, Republica Cehă, Finlanda și alte țări. Despre aceasta și alte detalii ne-a povestit una dintre membrele echipei, Victoria Cîssa.

Din 2018, Victoria a început să se antreneze la clubul Agg Alexia (Comrat), unde a cîștigat o experiență de neprețuit pentru viitorul său în gimnastică. 4 ani mai tîrziu, s-a alăturat echipei naționale a Moldovei în clubul Agg Gloria, unde a început imediat să se pregătească pentru Campionatul Mondial și competiții naționale.

"Cu două săptămîni înainte de competiție, am fost la Chișinău și am muncit din greu pentru a mă pregăti pentru viitorul campionat, antrenamentele durau cîte 4-5 ore, aceste zile au fost cele mai dificile și productive, dar mi-a plăcut foarte mult această atmosferă și cred că a meritat", notează fata.

Tînăra gimnastă intenționează să meargă mai departe, să-și reprezinte țara și autonomia cu mîndrie, iar scopul ei principal este să obțină titlul de "maestru al sportului" pentru viitoarea sa profesie. Fata visează să-și deschidă propriul club sportiv, să devină un antrenor profesionist - un exemplu pentru viitorii campioni.


Anterior, sportiva a participat la competiții naționale și internaționale în orașul Preveza, Grecia, unde a cîștigat și un loc de frunte împreună cu echipa.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?