X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Germania, eliminată de la Cupa Mondială 2022

2 dec. 2022,, 07:13   Sport
2788 0

Selecţionata Japoniei a învins echipa Spaniei cu scorul de 2-1 (0-1), joi seara, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, dar ambele formaţii s-au calificat în optimile de finală. În cel de-al doilea meci al serii, Germania a învins Costa Rica cu scorul de 4-2 (1-0), pe Al Bayt Stadium din Al Khor, dar părăsește competiţia, scrie digi24.ro.

Japonia învinge Spania cu 2-1 şi ambele echipe se califică în optimi.

Niponii cîștigă grupa E Japonia a produs o nouă surpriză la Cupa Mondială, prin golurile marcate de Ritsu Doan (48) şi Ao Tanaka (53), revenind, ca şi la meciul cu Germania, după ce a fost condusă prin golul înscris de Alvaro Morata (7).

Spania, care a tremurat pentru calificare cîteva minute (cît a condus Costa Rica pe Germania), şi-a văzut interesul, terminînd pe locul secund şi avînd un culoar favorabil în continuare către fazele superioare.

„Samuraii albaştri” au avut prima ocazie, dar Ito a tras pe lîngă poartă din unghi (8).

Campioana mondială din 2010 a a ameninţat mai întîi prin Morata (9), dar lovitura sa de cap a fost prinsă de Gonda, după care atacantul lui Atletico Madrid a înscris cu capul din centrarea lui Azpilicueta (11).


Acelaşi Morata (23) a fost periculos în careul nipon, dar Gonda a fost la post.

Jocul a fost destul de confuz în continuare, fără faze notabile pînă la pauză.

În debutul reprizei secunde, Japonia a reuşit egalarea (48), prin Ritsu Doan, cu un şut din marginea careului, după o minge pierdută de Balde. La scurt timp, asiaticii au marcat şi al doilea gol, la o fază tratată cu superficialitate de iberici: Ito a trimis o minge prin faţa porţii, la care Unai Simon nu a ajuns, Mitoma a recentrat practic de dincolo de linia de fund, iar Tanaka a împins mingea în plasă (51), cînd spaniolii erau ocupaţi cu protestele. În cele din urmă arbitrajul video a considerat că mingea nu ar fi depăşit linia de fund cu toată circumferinţa sa şi golul a fost acordat.

3
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?