X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Unde locuiește prima campioană mondială la lupte din istoria Moldovei Irina Rîngaci

26 ian. 2023,, 21:30   Sport
2555 0

Prima luptătoare din Moldova care a devenit campioană mondială la seniori, Irina Rîngaci, a fost prima invitată a emisiunii „Campionii” de la TV8.

Talentata sportivă a vorbit despre realizările frumoase obținute în carieră, dar și despre faptul că deși i s-a promis un apartament, în prezent luptătoarea locuiește într-un cămin.

Irina Rîngaci a devenit în premieră campionă europeană la seniori la vîrsta de 19 ani, iar peste un an a dat o lovitură istorică pentru țara noastră, devenind prima luptătoare care a devenit campioană mondială în capitala Norvegiei, Oslo.

Sportiva, care mai cucerește un titlu european anul trecut, locuiește și în prezent într-un cămin, deși i s-a promis un apartament. Declarațiile au fost făcute de tînăra sportivă în cadrul primei ediții a emisiunii „Campionii” de la TV8:

„Cred că dovada este că nu mi s-a oferit acel apartament care mi l-au promis. Atunci cînd am venit de la campionatul mondial s-a promis și apartament și premii, marea și sarea. Dar, din păcate au rămas doar vorbele și acele înregistrări de pe camere”.


Foarte ambițioasă din fire, Irina Rîngaci este o campioană care, în pofida tuturor problemelor și greutăților, a învățat să se descurce singură:

„Din clasa a 10-a am rămas cumva pe cont propriu. Familia era departe și sora cea mare a finalizat liceul și am rămas singură. De atunci au început să apară cîteva rezultate de la Campionatele Europene. Am început să primesc bursă, am început să fiu independentă”.

Irina Rîngaci începe anul acesta în forță. Sportiva, împreună cu Anastasia Nichita, Mariana Draguțan și Iulia Leorda va participa la finalul acestei luni la Openul Croației, un turneu din seria ranking.

Ulterior, pentru luptătoarele noastre va urma Campionatul Mondial Under-23 care va avea loc la București.

5
0
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?