Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

„Fotbalul ne unește” a ajuns și la Sîngerei

20 ian. 2021,, 18:15   Sport
12169 0

FMF, în colaborare cu UNICEF și Asociația Special Olympics, continuă să implementeze Proiectul-pilot „Fotbalul ne unește”, care are ca scop responsabilizarea societății și incluziunea copiilor cu CES în societate. Noul proiect se desfășoară în 20 localități din 16 raioane ale țării.

Orașul Sîngerei a devenit, astfel, a cincea localitate care implementează acest proiect. Festivalul incluziv a fost desfășurat la grădinița Mărțișor și Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir", unde au participat 60 de copii. Micuții au fost ghidați de către educatorii lor, folosind elementele de bază ale fotbalului pentru a face cunostință cu sportul rege. De asemenea au fost organizate seminare pentru educatori și profesori, unde s-a discutat despre scopurile, etapele și continuitatea proiectului. La fel, pentru a evidenția importanța și actualitatea acestui proiect, au fost prezentate mai multe platforme informaționale pentru crearea metodologiei specifice practicării fotbalului incluziv în regiune.

Fiecare copil s-a ales cu un certificat de participare. De asemenea, ambele instituții au primit de la Federația Moldovenească de Fotbal și Special Olympics setul de inventar și echipament sportiv (5 mingi, plasă de mingi, 10 jaloane, scăriță de coordonare, fluier, pompă, 40 maiouri/40 plastroane, 2 maiouri polo).

La eveniment au participat Chiril Șușu, secretarul general al ARF Sîngerei, Elena Patraș, directoarea grădiniței Mărțișor, Larisa Gavrilova, directoarea Liceului Teoretic "Dimitrie Cantemir", Eugen Cucoș, Direcția sport a primăriei orașului Sîngerei, Andrei Cucoș, viceprimarul orașului Sîngerei, Anatolie Cojocari, managerul proiectului "Fotbalul ne Unește".

Toate evenimentele din cadrul proiectului „Fotbalul ne unește” se desfășoară cu respectarea strictă a instrucțiunilor protocolului privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?