Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Fotbaliștii moldoveni, la un pas de surpriză la meciul cu Franța: 2:1

15 noi. 2019,, 09:30   Sport
2497 0

Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova a fost aproape de a produce surpriza pe Stade de France.

"Tricolorii" au fost învinși la limită de campioana mondială, reprezentativa Franței, scor 1-2, într-un meci din preliminariile Euro 2020.

Discipolii lui Engin Firat au început curajos confruntarea și au marcat deja în minutul 9 prin Vadim Rață, scrie publika.md.

În minutul 35 "cocoșii galici" au egalat. Antoine Griezmann a executat o lovitură liberă și a centrat în careu, portarul Alexei Coșelev a prins mingea în primă instanță, însă a fost faultat de Olivier Giroud și a scăpat balonul, iar Raphael Varane a înscris.

Echilibrul pe tabela de marcaj s-a păstrat pînă în minutul 79. Veaceslav Posmac l-a faultat în careu pe Lucas Digne, iar arbitrul a dictat penalty, pe care l-a transformat Olivier Giroud.

"Sînt foarte mîndru de jucători. Nu le-a fost frică. Pentru mulţi dintre ei a fost dificil să joace în aşa atmosferă. În campionatul intern ei joacă în faţa a 100 de spectatori, iar acum au evoluat în faţa a 70 de mii. A fost dificil pentru ei. sînt mîndru pentru ce au făcut, dar în acelaşi timp sînt foarte supărat, deoarece am meritat astăzi un punct. Cineva trebuie să explice cum a putut valida primul gol. Lasă să îmi explice. Toţi sînt orbi?", a precizat Engin Firat, selecţioner Moldova.

Franța s-a calificat la Euro 2020, iar Republica Moldova a înregistrat a 8-a înfrîngere în preliminarii.

Duminică, 17 noiembrie, în ultimul meci din calificări, trupa lui Engin Firat va juca cu Islanda pe stadionul Zimbru din Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?